Kövesse a Minority SafePack számlálóját!

Február 12-én, hétfőn este Lettországban is átlépték azt a minimális aláírásszámot, amely ahhoz szükséges, hogy a Minority SafePack európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezés érvényes legyen. Mint ismeretes, ahhoz, hogy az Európai Bizottság nyilvántartásba vegye az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) és annak legaktívabb tagszervezete, az RMDSZ által indított polgári kezdeményezést 2018. április 3-ig minimum 1 millió aláírásnak kell összegyűlnie.

További feltétel, hogy a kezdeményezés aláírói legalább 7 uniós tagállamból kell érkezzenek, a Bizottság által megállapított lakosságarányos kvóta szerint.

Ezidáig négy országban – Romániában, Magyarországon, Szlovákiában és Lettországban – érték el és haladták meg a küszöbértéket.

Aláírni ITT lehet!

A számlálót ITT követhetik az érdeklődők!

Minden kedves olvasónkat arra kérjük, hogy népszerűsítse ezt a kezdeményezést ismerősei, rokonai körében, akik – állampolgárságtól függetlenül – akkor is aláírhatnak, ha már az illető országban, ahol élnek kitelt az elvárt keret. A többlet-aláírások csakis növelni tudják a petíció súlyát az Európai Unióban, ahol az állampolgárok mintegy 10 százaléka él kisebbségi sorban.

Jogunk van azokhoz a törvényi keretekhez, amelyek a többséget minden demokratikus államban a nyelvhasználat, a hétköznapi élet, a gazdaság, a kultúra, az egészségügy, az igazságszolgáltatás vagy az oktatás legkülönbözőbb szintjein megilletik.

Forrás: Maszol.ro, RMDSZ.ro, MTI

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.