Olténiai perspektívák a FILI számára

A közelmúltban, egészen pontosan március 5-én, hétfőn az országos területi vízügyi igazgatóságok tisztségviselőiből álló küldöttség látogatott Hargita megyébe. Túl a hivatalos programokon, illetve részben azok keretében is, hiszen minden más régióból érkezők kíváncsiak az itteni értékekre és üdülési, pihenési lehetőségekre, meglátogatták a Csíkszentsimonban működő Lixid Projekt Kft. által üzemeltetett Csíki Sör Manufaktúrát, Hargita-fürdő és a Madarasi-Hargita szépségeivel ugyancsak megismerkedtek, majd részt vettek Szentegyházán a Gyermekfilharmónia alkalmi koncertjén.

28661315_1848070281893424_8194746991858518181_n

Most, a március 15. előtti készülődés próbafolyamatát megszakítva, Haáz Sándor karnagy és együttese egy külön-koncerttel örvendeztette meg a zene hullámain a vizes ügyekben érkezett vendégeket, román kórusműveket adtak elő, illetve felvillantottak pár dalt nemzetközi repertoárjukból is, amelyekkel messzi földön, sok ország zenerajongóit örvendeztették meg szerte a nagyvilágban.

28576467_1847361708630948_6659974694546050177_n

Az előadás után kialakult kötetlen beszélgetés során az Olt vízgyűjtő medencéje vízgazdálkodásáért felelős igazgatóság képviselői elmondták, hogy szívesen látnák a Filit az Olt folyásának alsó szakaszán, például Olténiában, akár Rămnicu-Vâlcean, a területi igazgatóság székvárosában, de akár más dél-romániai városban is, a szomszédos vízügyi igazgatóság területén – a Duna ugyancsak fontos másik mellékfolyója, a Zsíl-mentén, Zsílvásárhelyen, Krajován is –, hiszen, ha útra kel az együttes, akkor mindig turnéban, többállomásos előadókörútban gondolkodik.

Fili3

Haáz Sándor tanár úr örömmel vette a meghívást, és máris ott lebeg lelki szemei előtt a majdani előadások füzére, amely alkalommal majd átvihetik ismét a szülőföld üzenetét a Fili kis nagykövetei a Kárpátokon, hiszen a zene határtalan és utat talál mindig, mindenütt a lelkek felé, a Niagara-vízeséstől egész Kamcsatkáig, illetve Olténiáig és vissza.

Farkas Antal felvételei

Simó Márton/Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.