NŐI VILÁGIMANAP

Minden évben megszervezik ezt a programot, amelynek liturgiáját valamelyik ország asszonyai állítják össze. A 2018-as Női Világimanap programját a Suriname-i asszonyok az 1 Mózes 1,1-31 alapján hangsúlyozzák: “Mindaz, amit Isten alkotott nagyon jó!” A  teremtett világ iránti felelősségünkre, a környezetvédelem fontosságára hívják fel a világ figyelmét.

Suriname egy ország Dél- Amerikában, amelyet még Holland Guyana néven is megneveznek időnként. Lakossága mintegy félmillió fő, de legalább még ennyi az ország határain kívül élők száma is. Hivatalos nyelve a holland. Az ország területének 94%-át őserdő borítja.

suriname.jpg

2018. március 1-én, csütörtökön este 18.00 órától a székelykeresztúri történelmi egyházak közösen kapcsolódnak az Ökumenikus Világimanaphoz. Helyszín az unitárius templom.

Március 2- án, pénteken  délután 17.00 órától Székelyudvarhelyen lesz Női Világimanap a belvárosi unitárius templomban. Részt vesznek a Bethlen-negyedben működő református, római katolikus és unitárius egyházközségek nőszövetségi tagjai, a belvárosi egyházközségek nőszövetségeinek tagjai,  a szombatfalvi római  katolikus és református egyházközségek asszonyai, valamint a baptista egyházközség nőszövetsége.

Az istentiszteletet követően a Kriza János Szeretetotthonban a belvárosi unitárius egyházközség nőszövetsége kiállítást szervez szőttesekből és varrottasokból, majd szeretetvendégség fogja ezt a találkozást zárni.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Élő Székelyföld Munkacsoport/ Simó Márton

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.