Farsangtemetés – TOROCKÓ

A több száz éves hagyomány szerint idén március 3-án temetik Farsang Dömét Torockón, amire a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársai is ellátogatnak, az intézmény kiadványait kínálva az érdeklődők számára.

Az idei torockói farsangtemetés 14.00 órakor kezdődik, a torockói Kriza János Művelődési Házból indul a farsangi menet, és itt találják meg a könyves-standot, amelyen elérhetők lesznek legújabb kiadványok: A székelység története, Az élet íze, Orbán Balázs szemével, Székelyföldi népviseletek Haáz Ferenc Rezső képein – képeslapgyűjtemény és 2018-as falinaptár, a Másfél évtized képesszenciája című­ fotóalbum, a Több szem többet lát – néprajzi gyűjtéseket tartalmazó, frissen megjelent kötet, a Havasok üzenete – versek és faragott alkotások, A somkeréki református templom – képeslapgyűjtemény és brosúra, Tamási Áron nyomában Farkaslakán, Szent László tisztelete Hargita megyében – képeslapgyűjtemény. A Forrásközpont fent említett és korábban megjelent köteteit a helyszínen lehet majd megvásárolni.

Várnak minden Torockóra látogató érdeklődőt a farsangtemetés idején nyitva tartó könyves-standhoz!

Tájékozódjon a részletekről és egyéb programokról község hivatalos honlapján. Rövid ismertető a torockói farsangtemetésről.

Címkép: Erdelyikepek.hu

Élő Székelyföld Munkacsoport

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.