VÁNDORBÖLCSŐ-program

Legszebb magyar ellenállás a bőséges gyermekáldás! – írja Sepsiszéki Nagy Balázs és felesége, Erika. Majd így folytatják levelüket: mi május elejére várjuk a harmadik gyermekünket. Az első két gyermekünk a kórházból való hazahozatal után Mózes-kosárban, majd gyermekágyban volt. Most úgy döntöttünk, hogy a harmadik babánkat hat hónapos koráig bölcsőben fogjuk elhelyezni, ringatni.

sepsiszeki_nb
Sepsiszéki Nagy Balázs és családja 2015 szeptemberében a csinódi rönkkápolna szentelési ünnepségén – most gyarapodásra készülnek

Amikor elmentem Sepsiszentgyörgyre Veres Ferenc asztalosműhelyébe és megrendeltem egy bölcsőt, akkor meséltem neki arról, hogy Magyarországon működik egy vándorbölcső mozgalom. Beszélgetésünk után felajánlotta, hogy amennyiben én rendelek egy bölcsőt, akkor ő ad még egyet ajándékba, és indítsunk el mi is vándorbölcsőinket. Jelenleg három kész bölcső van és rendeltem beléjük matracokat is. A harmadik megvételéhez és útnak indításához támogatót keresünk, és további bölcsők megvételére, indítására is lehet jelentkezni. Egy bölcső ára matraccal együtt 300 lej, vagy 21 ezer forint. Aki hozzájárul egy bölcsővel a programhoz, annak a neve felkerül a bölcsőre, s majd ugyanúgy az összes kisbabáé, akiket a bölcsőben ringattak.

A programot a Gyarapodó Magyarság mozgalom keretén belül indítjuk, együttműködve a magyarországi Három királyfi, három királylány mozgalommal. Magyarországról is várunk bölcsőket, hogy ezzel is erősítsük az együvé tartozásunkat. Bölcső felajánlást bárhonnan fogadunk, akár már meglévő és kinőtt, használaton kívüli bölcsők formájában is, vagy egy új bölcső beszerzésére.

nagyb1

Várjuk olyan gyereket váró székelyföldi családok jelentkezését is, akik örömmel használnának fél évig egy vándorbölcsőt. Mi a bölcsők kihelyezését és nyomon követését vállaljuk, valamint az e bölcsőkben ringatott gyerekeknek találkozót szervezünk a kertünkben lévő kápolnában.

A vándorbölcsők össze fognak kötni családokat és abban is bízunk, hogy a márciusban induló mozgalom a gyermekvállalásra is ösztönzően fog hatni.

LOGO Gyarapodo Magyarsag

Kapcsolat

Telefon: (+4)0760779835
E-mail: bioversum@gmail.com

nagyb2

www.uzvolgye.info

A fotók Sepsiszéki Nagy Balázs archívumából valók.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.