PARAJDI KÁLMÁN ENDRE és a magyarországi választási kampány

Ocsmány lejárató-akció áldozata lett az általunk is ismert, Felsősófalván élő panziótulajdonos és szálláskereső-portált üzemeltető vállalkozó. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz abban az ügyben, melynek során „ismeretlen személy a választási kampányhoz kapcsolódóan jogosulatlanul tette közzé egy erdélyi magyar család fotóját az egyik közösségi oldalon, úgy, hogy a fotó mellé a családot hátrányosan érintő, valótlan tartalmú bejegyzéseket fűzött” – olvasható az Ibolya Tibor budapesti főügyész aláírásával ellátott közleményben. Nem tudni, ki tett feljelentést, de a Magyar Nemzet úgy értesült, többen felajánlottak jogi segítséget az érintetteknek.

„Ne szavazhasson, aki SOHA nem élt itt” elnevezésű Facebook-oldalon megjelent Parajdi Kálmán Endre és családja fényképe ezzel a kísérőszöveggel: „Levelet kaptunk a Pásztor családtól. Írásukban boldogan fejtik ki, hogy ugyan egy percet nem éltek Magyarországon, és nem is akarnak idejönni, mert jó nekik Erdélyben, de mégis el fognak menni szavazni a 2018-as választáson, hogy továbbra is kapják a pénzt a Fidesztől! Undorító, elég a szavazatvásárlásból! Lájkold és oszd meg a képet, ha te is elvennéd a Pásztor család szavazati jogát!”

A poszthoz a Felsősófalván élő panziótulajdonos, Parajdi Kálmán Endre családi fotóját tették a következő felirattal: „Ez a határon túli család még sosem járt Magyarországon! A szülők mégis elmennek szavazni az én gyermekeim sorsáról!”

A világhálón ez a megosztott információ már nem érhető el. Csak a botrány, ami maradt utána.

A dolog pikantériája, hogy Parajdi Kálmán Endre és családja hét évig adófizető állampolgárként Zalaegerszegen élt, mindhárom gyermeke ott született. A magyarországi választásokra sem most, sem négy évvel ezelőtt nem regisztrált, és így azon részt sem vett, s most sem kíván élni választói jogával.

Feltételezhető, hogy egy baloldali politikai alakulat, vagy ahhoz közelálló csoport kezdeményezte ezt az akciót, amely – végső soron – jót tett a vállalkozásnak, hiszen sokan megismerték a felsősófalvi vállalkozót, aki továbbra is sok szeretettel várja az anyaországból és máshonnan érkező vendégeit. Talán még azokat is, akik eléggé el nem ítélhető módon kirekesztenék a székelyeket az általuk elképzelt Magyarországról. Csakhogy ez nem így van. A mételyezők kevesen vannak, és nem övék az ország.

A Parajdi Kálmán Endre által üzemeltetett panzióról szóló információkat ITT találja!

Akár szállást is foglalhat:  www.szekelyszallas.hu.

A címkép Mészáros T. László felvétele.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.