III. A HAGYOMÁNYOS SZÉKELYFÖLDI ÉPÍTÉSZET ESÉLYEI A 21. SZÁZADBAN – konferencia

Az Élő Székelyföld Munkacsoport és Egyesület harmadik alkalommal szervez tanácskozást a székelyföldi népi építészet témakörében. Hasonlóan a korábbi évekhez, idén is hívjuk és várjuk azokat a szakembereket, akik érintettek a témában. Közgyűjteményi dolgozókat, önkormányzati tisztségviselőket, építészeket, tájépítészeket, építőanyag-ipari alapanyagok forgalmazóit, kivitelező vállalkozókat, egyetemi oktatókat, diákokat, közösségfejlesztőket várunk Zeteváraljára a 2018. április 19-20. vagy a 20-21. közt megtartandó, az első napon előadásokból és megbeszélésekből, a második napon szakmai kirándulásból álló rendezvényünkre. 

zetavar-panzio-kemping-Zetevaralja-4-o
A Zetavár Panzió és Kemping főépülete

A két dátum-variánst azért lebegtetjük, hogy igazodjunk azokhoz az érdeklődőkhöz, akiknek csütörtök-péntek, vagy a péntek-szombat jobban megfelel.

A végleges időpontot március végén szeretnénk rögzíteni.

Az a célunk, hogy átfogó képet nyújtsunk a vidéki építészet egész Kárpát-medencében érzékelhető jelenségeire, a Székelyföldre, de ezen belül elsősorban a történelmi Udvarhelyszékre igyekszünk koncentrálni, hiszen a konferenciák munkálatai mellett egyesületünk egy Udvarhelyszéki népi építészeti tanácsadó munkacímű szakkönyv megírásán és kiadásán fáradozik, amellyel közvetlenül hasznára kíván lenni minden érdekelt és érintett félnek. Terveink szerint ennek mesterpéldányát, vagy legalább egy részletét már most be szeretnénk mutatni a szűkebb szakmai közönségünknek.

A konferenciát a festői környezetben elhelyezkedő Zetavár Panzió és Kempingben tartjuk, ahol megfelelő körülményeket találunk előadások számára, de megoldható az étkezés és a szállás is.

Jelentkezni a (+4)0743-815149-es telefonszámon és a simo.marton@gmail.com villámposta-címen lehet március 31-ig. Az előadók számára szállást és ellátást biztosítunk, mintegy 40-42 fő részt vehet a szakmai kiránduláson, amely során bejárjuk a két Homoród-mente, Erdővidék, Felsőháromszék, Alcsík, valamint az udvarhelyszéki Hegyalja népi és közösségi építészeti szempontból néhány fontos helyszínét, megtekintve az elrettentő és a példaértékű objektumokat.

“Külső” érdeklődők számára az ellátás önköltséges.

zeta_logo

www.zetavarpanzio.ro

Egyesületünk további programjairól ITT olvashat!

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport   

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.