BERECZ EDGÁR – A Közel-Kelet és Európa helyzetéről

Gasztronómus, ezerarcú modell, tolmács, utazó, író – mindez egy személyben. Közel-Kelet kultúráját nem értetlen csodálóként nézi, hanem belülről ismeri. Hogyha nem mozdulhat ki három hónap után székelyudvarhelyi törzshelyéről, már úrrá lesz rajta a nyugtalanság. Folyton új arcokkal, új helyszínekkel, új nyelvekkel kíván ismerkedni. Földön, vízen, levegőben haladva szívja magába az élményeket.

edgar1

Leginkább azt a fajta utazást kedveli, amikor nem megbízatásból kerekedik fel, s nem tolmácsként, idegenvezetőként dolgozik utazási irodáknak vagy üzletembereknek, hanem azokat a magánutazásokat, amikor kevés pénzzel, gyalogosan, alkalmi járműveken halad egy-egy kitűzött cél iránt. Ilyenkor emberekkel ismerkedik, folyton új helyzetekbe kerül és – alulról-felülről-belülről – tanulmányozza a hétköznapi életet, a különböző országokban élők örömét-bánatát.

edgar3

A Hargita Népében most közel-keleti tapasztalatairól beszélgettünk, s arról, hogyan látja a rengeteg konfliktusos helyzetet, s milyen feladat vár annak rendezési folyamatában Európára, és arról, hogy mi a dolgunk, mi a legközelebbi teendőnk, hogy fennmaradjunk, hogy tovább élhessünk ezen a helyen… Tovább

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.