Milyen lesz az ország Tudose után?

Lemond kormányfői tisztségéről – közölte Mihai Tudose hétfő este, a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának ülése után. “Emelt fővel távozom” – mondta Tudose. Hozzátette: nem fogja ellátni az ügyvivő kormányfői tisztséget. A kormányfő ‘ma, vagy holnap reggelre’ tette hivatalos lemondásának időpontját, és közölte: a kormányfő keddi programját Paul Stănescu miniszterelnök-helyettes veszi át.

Amikor arról kérdezték, hogy miként veszítette el ilyen hamar a párt bizalmát, azt felelte: ‘A párt úgy döntött, hogy egy más kormányra, egy más hozzáállásra van szükség. Mindenen lehet javítani. Én nem akartam megosztani a pártot’ – nyilatkozta Tudose.

A távozó miniszterelnök elismerte, hogy részben őt terhelheti a felelősség. ‘Lehet, hogy részben az én hibám. Így döntött a párt. Én vállalom, a végrehajtó bizottság nevezett ki, a végrehajtó bizottság most azt mondta, hogy ennél jobbra van szükség’- fejtegette Tudose.

Arra a kérdésre, hogy miben hibázott, azt válaszolta, hogy párttársai méltányolták az elért eredményeket. ‘Én magam sajnálom, hogy nem adtunk át több kilométer autópályát, nem építettünk több kórházat, de, látják, ma ígéretünkhöz híven elkezdtünk egy csaknem 500 milliós beruházást. Emelt fővel távozok, nem zártuk rosszul az évet, a kollégák méltányolták a kormányzati munkát’ – mondta Tudose.

Hozzátette: jó kapcsolatban van Liviu Dragneával, a Szociáldemokrata Párt elnökével.

‘Most minden rendben van’, mondta és hozzátette, hogy a végrehajtó bizottság döntését megelőzően ‘feszült’ volt a viszony.

A hogyan továbbra Tudose azt mondta: ‘A párt alelnöke vagyok és úgy értem, hogy tisztségem nincs veszélyben, hacsak önöknek nincsenek más információik…’

Címkép: Protv.ro

Az Agerpres közlése nyomán.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.