Öt millió euróból újul meg a TAMÁSI ÁRON GIMNÁZIUM

Jelentős, másfél milliárd forintos, azaz hozzávetőlegesen 5 millió eurós támogatásban részesül a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium Magyarország kormánya jóvoltából. Laczkó György, az intézmény igazgatója elmondta, hogy e jelentős segítség révén a több mint százéves épület teljes mértékben, gyakorlatilag a pincétől a padlásig megújul.

lacko1
Lackó György 1990 óta tanít a Tamási Áron Gimnáziumban – tanári és igazgatói munkásságának mindvégig fontos része volt a rábízott ingatlanok karbantartása és felújítása – Fotó: Simó Márton

„Rendbe tesszük a tetőteret, kicseréljük a nyílászárókat, a villany- és a fűtéshálózatot, az épület körül elvégezzük a telekrendezést, és még hosszasan sorolhatnám. Munka van bőven, s ha a Jóisten is megsegít, akkor néhány éven belül újra Székelyudvarhely egyik gyöngyszeme lesz a hosszú ideig méltatlanul háttérbe szorult Gimnázium” – mondta portálunknak az igazgató.

Laczkó György szerint a főépület teljes körű felújítása a prioritás, de ha jut a pénzből, akkor a többi épületeken is elvégzik a legszükségesebb beavatkozásokat.

„Eddig csak részleges munkálatok zajlottak, ez lesz az eddigi legnagyobb volumenű felújítási munkálat az ingatlanon” – jelentette örömmel.

Közbenjárásáért az igazgató Szász Jenőnek, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke pedig Orbán Viktor miniszterelnöknek, valamint Kövér Lászlónak, a Magyar Országgyűlés elnökének mondott köszönetet a támogatásért.

Mint Szász hangsúlyozta, az NSKI jó követe a székelyudvarhelyi ügyeknek a nemzet fővárosában, s hogy ennél szebb karácsonyi ajándékot el sem lehetett volna képzelni a magyar kormány részéről.

Címképen a Gimnázium – a főépület egy múlt század elején készült képeslapon.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.