Elhunyt Kovács Sándor kanonok – FRISSÍTVE!

December 25-én, este fél tíz előtt néhány perccel egy Kolozsvár közeli klinikán elhunyt Kovács Sándor kanonok, a Kolozs-Dobokai Főesperesi Kerület elöljárója, a kolozsvári Szent Mihály-templom plébánosa, aki 2018 áprilisában töltötte volna 70. életévét. A közismert és közkedvelt római katolikus lelkész minden szolgálati helyén maradandót alkotott… Tovább

FRISSÍTÉS 1.

Idézzük fel Kovács Sándor főesperes-plébános alakját egy két évvel ezelőtt készült videó-felvétellel.

2015. december 20-án, Advent negyedik vasárnapján Jakubinyi György érsek atya, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye főpásztora megbízásából Kovács Sándor főesperes-plébános, kanonok, az este 6 órakor tartott ünnepi szentmise kezdetén megnyitja a kolozsvári Szent Mihály-templomban az Irgalmasság Kapuját. A felemelő szertartás a templom bejárata előtti téren kezdődött, majd a templomban folytatódott. Mind az Egyház, mind a Kincses Város életében ez egy rendkívüli esemény és lelki ajándék volt.  A videót Málnási Pál készítette.

FRISSÍTÉS 2.

Ft. Kovács Sándor kanonok, főesperes-plébános földi maradványait, végakarata szerint, Székelyudvarhelyen helyezik örök nyugalomra.

FRISSÍTÉS 3.

Kolozsvár főesperes-plébánosának földi maradványait december 26-án délután 5 órakor ravatalozzák fel a Szent Mihály-templomban, ahol a hívek csendes imádságban vehetnek tőle búcsút, és az esti, 6 órától kezdődő szentmisét lelki üdvéért ajánlják fel. Végakarata szerint a szentmise után elindítják koporsóját Székelyudvarhely felé, ahol nyugodni kívánt.

Székelyudvarhelyen szerdán és csütörtökön este 6 órától tartanak szentmisét, majd pénteken, december 29-én délelőtt 11 órától kezdődik a temetési szentmise és szertartás a Szent Miklós-templomban.

FRISSÍTÉS 4.

kovacs_sandor_gyaszjelento.jpg

Címkép: Kiss Gábor felvétele 2017 októberében, a Reformáció 500. kolozsvári, központi ünnepségén készült.

Írásunk a későbbiekben frissül!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.