A MÁRIA ÚT új szakasza készül Parajd és Csíksomlyó között

A tervek szerint fejlesztik és tartalommal, programokkal töltik meg a Hargita megyében haladó öt Mária Út egyikének, a Parajd–Csíksomlyó szakasz utolsó száz kilométerét, amelyet már jövő évben kihasználhatnak a csíksomlyói búcsúra igyekvő gyalogos zarándokok. A munka elkezdődött, elkészült 15 információs tábla, amelyeket kihelyeznek az érintett településeken. Önkormányzati és megyei vezetők, valamint civil önkéntesek és vállalkozók tanácskoztak ebben a témában Csíkszeredában, a Hargita Megyei Tanács székházában.

kegyszobor_csiksomlyoimaria_archiv
A Kegyszobor Csíksomlyón

Az útvonal – a hagyományoknak megfelelően – elsősorban a gyalogosok igényei szerint formálódik, elkerüli az országutakat, de azért jól járható szakaszokból áll, amelyeken elsősorban belső nyugalmat keresve haladhatnak az emberek, s ugyanakkor megtekinthetik azokat a látnivalókat, amelyek egy-egy klasszikus kirándulás vagy gyalogtúra során talán elkerülik a figyelmet… Tovább

www.mariaut.ro

maria_ut_zoldhatterlogo_2

Címképünkön az atyhai kilátó látható, amely egy fontos objektuma lesz ennek az útszakasznak, hiszen innen be lehet látni a Sóvidéket, a Görgényi-havasokat, a Hargita-hegyvonulatát, rá lehet pillantani Firtos-hegyére és a Gagy-mentére is.

csiksomlyo_kegytemplom
Csíksomlyó Kegytemplom

Simó Márton felvételei.

Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.