FRISSÍTVE! – ÉLŐ SZÉKELYFÖLD-DÍJ 2017

A székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében adtuk át az idei elismeréseket. Id. Szávai Márton nyugalmazott tanító, pomológus, közösségszervező és Bancsi-Rigó István agrármérnök-gazdálkodó részesült díjban, amely emléklapból, ajándékkönyvekből, szerény pénzösszegből és egy Páll Ágoston-féle kerámiából áll.

dij3

A népes közönség előtt megtartott ünnepségen Gyöngyössy János kollégánk néhány székelyföldi templom Szent László-ábrázolásáról beszélt – Magyari Hunor fotográfus felvételeit használva – , Lövétei Lázár László költő, a Székelyföld folyóirat főszerkesztője a lap decemberi számát és a Székely Könyvtár utóbbi öt kötetét mutatta be.

A Farkas Antal által készített rövidfilmek a két személyiséget kívánták bemutatni, abban a környezetben ábrázolták Szávai tanító bácsit és Bancsi-Rigó mérnök urat, ahol élnek és dolgoznak.

Az estet baráti beszélgetésekkel és közös vacsorával zártuk.

Egyesületünk azt tervezi, hogy a következőkben bővíti ezt a kört és igyekszik a mindössze “szociális segély” méretű díjat valamelyest növelni.

Mindennél fontosabb, hogy figyeljünk a vidéki élet jelenségeire és segítsünk a falunak, hogy megerősödve tarthasson meg minket.

dij4

Szabó Károly felvételei.

FRISSÍTVE 1.

Olvassa el a Hargita Népe beszámolóját.

FRISSÍTVE 2.

Az MTVA tudósítói stábja Szabó Attila operatőr-rendező irányításával – szintén saját környezetükben – készített riportot a díjazottakról, illetve tudósított a székelyudvarhelyi Művelődési Házban tartott ünnepségről is.

 

eszm_logo_kicsi

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport  

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.