Az ördög bankkártyája

Homoródszentmártonban, a Zoltán Aladár Művelődési Házban, december 9-én, szombaton este fél 8-tól vidéki színjátszó társulatok előadásait tekinthetik meg az érdeklődők. Fellép a Csíkvacsárcsi Amatőr Színjátszó Csoport, a Csíkcsicsói Csicsóka Amatőr Színjátszó Csoport és a Siklódi Tarisnyások Amatőr Színjátszó Csoportja. Az esemény része a Kulturális értékcsere elnevezésű programnak, amelyet Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont működtet, ezúttal Homoródszentmárton Község Polgármesteri Hivatalával partnerségben.
A csíkvacsárcsiak Móricz Zsigmondtól A zördög című népi komédiát mutatják be, a csíkcsicsóiak a Faluvégén kurta kocsma japán változata című vidám jelenet adják elő, majd a siklódi műkedvelők a Bankkártya és a Temetés című vidám jeleneteket játsszák.
Erdélyben, Székelyföldön nagy hagyománya és gazdag jelene van napjainkban is a vidéki színjátszásnak.

Nemrég járt le az Ekhós szekér nyomában elnevezésű felnőtt műkedvelő színjátszó társulatok találkozója Siklódon. Homoródszentmárton községben e rendkívüli kulturális esemény egyrészt tapasztalatcserét jelenthet, ám a vidám jelenetek megtekintésén túl a program célja a községet bevonni a műkedvelő színjátszó mozgalomba.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a szombat esti eseményre, Homoródszentmártonba, a műkedvelő színjátszók előadásaira!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.