Új lelkész Székelyudvarhely-Belváros unitárius gyülekezetében

Simó Sándort, a Székelyudvarhelyi Unitárius Egyházkör esperesét Bálint-Benczédi Ferenc püspök szeptember elsejétől érvényes hatállyal nevezte ki a gyülekezet élére, ám ezidáig nem volt ünnepi alkalom, amikor a beiktatást meg lehetett volna tartani. A rendkívüli istentiszteletre november 27-én, vasárnap délután 3 órától kezdődően került sor.

DSC02533
Gyerő Dávid főjegyző és Simó Sándor lelkész-esperes

Gyerő Dávid kolozsi lelkész, főjegyző és Elekes Botond főgondnok köszöntötte az Unitárius Egyház vezetése nevében az új belvárosi lelkipásztort, majd Andorkó Attila kénosi lelkész, egyházköri jegyző felolvasta a püspöki kinevezést.

Simo_Sandor_és_Andorko_Attila_kenosi_lelkesz_egyhazkori_jegyzo
Andorkó Attila felolvassa a kinevezést

A gyülekezet új papja ünnepi prédikációjához Márk evangéliumából vett idézetet, azt a passzust, amikor Jézus meggyógyította a vak embert (Márk 10: 46-52). Nem hisz a csodákban – mondotta – , a csodát tenni kell, ki kell érdemelni. A hit a legcsodálatosabb, mert azáltal való a látás.

DSC02525

DSC02560

Gyerő Dávid Isten és ember szolgálatáról szólt, arról az egyensúlyról, amelyet fenn kell tartani a külsőségek és az általuk gyakran kitakart belső értékek között.

DSC02561

DSC02546

DSC02557

A lelkipásztor – annak rendje és módja szerint, akárcsak egy közönséges vasárnapon – beszámolt a frissen érkezett adományokról, a legközelebbi célokról, hiszen a fűtésrendszert és az orgonát készülnek közelebbről felújítani. A köszöntések után, amelyen helyi és megyei tisztségviselők, lelkésztársak és hívek szólaltak meg, közös ebéddel zárult az ünnepség.

Simó Márton felvételei.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.