ÉLŐ SZÉKELYFÖLD-DÍJ 2017

Egyesületünk és a mögötte álló civil szerveződés, az ÉLŐ SZÉKELYFÖLD MUNKACSOPORT, közösségi jelölések segítségével választotta ki azt a két személyt, akit ebben az évben elismerésben részesít. Örvendetes, hogy mostantól kezdve, évi rendszerességgel két díjat tudunk átadni: egyet életművéért kaphat meg egy, a közösségi munkában kiemelkedő honfitársunk, egy másik díjat pedig rendhagyó pályaválasztásért adhatunk át olyan fiatalnak, aki vállalja, hogy egyetemi végzettséggel, falusi környezetben telepedik le, s tevékenységével követendő példát szolgáltat azon a településen, ahol él.

szavai
Szávai Márton tanító-közösségszervező, pomológus, Énlaka

Életművéért tüntetjük ki SZÁVAI MÁRTON énlaki nyugalmazott tanítót, aki aktív pedagógusként több évtizeden át lámpása volt a falunak, természetes kötelességeként végezte a közösségszervező és -megtartó munkát, illetve nyugdíjazása után is – mindmáig – fontos szerepet vállalt olyan tevékenységekben, amelyek messze túllépik a falu határait. A Pro Énlaka Alapítvány képviselőjeként egyike egy akadémiai szintű konferencia-sorozat létrehozóinak. Az őshonos gyümölcsfajták megőrzése és szaporítása terén pedig ugyancsak korszakalkotó a munkássága.

barcsi
Bancsi-Rigó István agrármérnök-gazdálkodó, Homoródszentmárton

Bátor és manapság rendhagyónak mondható pálya- és életmód-választása kapcsán figyeltünk fel BANCSI-RIGÓ ISTVÁN munkájára. Agrármérnöki képesítést szerezvén, Homoródszentmártonban telepedett le és gazdálkodóként kíván megélni. Egy különleges szakterületet, a zöldségtermesztést választotta, amelyet hagyományos körülmények között folytat. Munkájához tartozik a vásárlókkal fenntartott állandó kapcsolat is, hiszen a székelyudvarhelyi piacon, személyesen értékesíti terményeit.

A díjátadó-ünnepségre 2017. december 12-én, 17.00 órától kezdődően kerül sor a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében.

Részletekkel a közeljövőben tudunk szolgálni.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.