XVII. Nemzetközi Magyar Fotószalon – Kovászna

A díjazott alkotásokból nyílik kiállítás november 24-én, pénteken 17.00 órától a kovásznai Kádár László Galériában. Megnyitóbeszédet mond Magdó István Fotóművész. A Magyar Fotóművészek Világszövetsége 2002-ben alakult Budapesten. Szakmai, társadalmi szervezetet, amely nemzetközi, határokon átnyúló, de nemzeti alapokon álló és egyéni tagságon alapuló művészeti szövetség. 


Az alapító közgyűlésre 2002. április 28-án került sor, ahol négy ország magyar nemzetiségű fotósai vitatták meg az alapszabály tervezetet. A második közgyűlés időpontja június 22-e volt, ahol megszületett a végső alapszabály. Az alapszabály értelmében a Magyar Fotóművészek Világszövetsége (MFVSZ) szervezett keretek között egyesíti és lehetőségeihez mérten támogatja a világ bármely országában élő és alkotó mindazon fotográfusokat – életkortól, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül – akik Magyar nemzetiségűnek vallják magukat és belépnek a szövetségbe.

A szövetség fő célkitűzései: a fotóművészet népszerűsítése; a fényképészeti ismeretek oktatása; a fotótörténet és a kortárs fotográfia értékeinek megőrzése; tehetség kutatás és tehetség gondozás; a fotóművészeti alkotó tevékenység támogatása; a magyar nemzeti értékek művészi szintű megörökítése és az így létrejövő képek általi terjesztése.

Forrás: Erdélyi Művészet

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.