Az ekhós szekér nyomában – Siklódon

Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Siklódi Tarisznyások Színjátszó Csoportja közös szervezésében idén is megtartják Az ekhós szekér nyomában elnevezésű amatőr színjátszó találkozót, amelynek időpontja november 18., szombat, 10-17 óra. Helyszíne a siklódi művelődési otthon. A 19-ik alkalommal megrendezett találkozón tizenhat Hargita megyei színjátszó csoport lép fel. Számukra a rendezvény komoly tapasztalatcserét jelent, a résztvevők új ötletekkel gazdagodnak, és együttműködések kezdődnek, barátságok születnek.

Az ekhós szekér nyomában a felnőtt műkedvelő színjátszók legismertebb rendezvénye a megyében. Az elmúlt években az udvarhelyszéki településeken körbejárt az ekhós szekér. A kilencvenes években a homoródmenti falvak találkozójaként indított rendezvény, hosszabb megszakítás után, 2008-ban Homoródkarácsonyfalvára vonzotta a felnőtt színjátszókat. Farkaslaka 2009-ben, Lövéte 2010-ben, Rugonfalva 2011-ben volt házigazda, majd 2012-ben Kisgalambfalva, 2013-ban ismét Farkaslaka következett, 2014-ben Kobátfalva, 2015-ben Gagy, 2016-ban Agyagfalva adott otthont a találkozónak.

agyag2

agyag4

agyag2

Siklód művelődési házában Agyagfalva, Kecset, Kisgalambfalva, Parajd, Nagygalambfalva, Csíkvacsárcsi, Rugonfalva, Homoródújfalu, Gagy, Székelyudvarhely, Bencéd, Székelykeresztúr, Zetelaka, Siménfalva, Szentegyháza, Lövéte műkedvelő színjátszó csoportjai lépnek fel. A találkozót a Székelyudvarhelyi Nyugdíjas Önsegélyző Pénztár hagyományőrző csoportjának tánca zárja.

agyag5
Az archív felvételek Agyagfalván, a 2016-os találkozó alkalmával készültek – Fotó: Simó Márton

A Communitas Alapítvány – Romániai Magyar Demokrata Szövetség támogatásával megjelent a műkedvelő színjátszó társulatok korábbi előadásainak pillanatfelvételeit tartalmazó asztali naptár, amelyet a találkozón részt vevő csoportok tagjai vehetnek majd át. A rendezvényt támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is.

Ekhos Szeker plakát 2017.jpg

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak Siklódra!

A Forrásközpont közlése alapján.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.