A lélek anyanyelvén

Zenés irodalmi estet szerveznek Székelyudvarhelyen a magyar nyelv napján. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa minden évben csatlakozik a magyar nyelv napjának méltó megünnepléséhez. Idén az intézmény szervezésében egy zenés irodalmi estre kerül sor Bogdán Zsolt színművész és Csíky Boldizsár zongoraművész előadásában Székelyudvarhelyen a polgármesteri hivatal Szent István-termében, november 13-án hétfőn, 18.00 órától. A rendezvény része a G. Egyesület szervezte kamarazenei fesztivál programjának.

Két kiváló előadó – Bogdán Zsolt színművész és ifj. Csíky Boldizsár zongoraművész – együtt szólítják meg A lélek anyanyelvén a székelyudvarhelyi közönséget. Költészet és zene csendül fel az id. Csíky Boldizsár zeneszerző kezdeményezte esten, lírai remekeket és zenei csemegéket kínálnak a színre lépők: „egy, ki szívet ad szaváért” s „egy, ki lelkét üti nyélbe.” Korábban nagy sikerrel mutatták be ezt az összeállítást Marosvásárhelyen, Kolozsváron és Nagyváradon is.

Műsoron 

József Attila, Ady Endre, Pilinszky János, Radnóti Miklós, Kányádi Sándor, Szép Ernő költeményei mellett Dante, Arszenyij, Tarkovsszkij, Székely János versei.
Zenei repertoár: Liszt Petrarca-szonett; Chopin F dúr keringő; Brahms B moll Intermezzo; Szkrjabin H dúr etűd; Chopin A moll keringő; Szkrjabin Cisz dúr etűd; Gershwin The Man I Love; Bartók Béla: Andante és Tíz könnyű zongoradarab.

Az előadásra a belépés ingyenes, minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak!

A magyar nyelv napjára szervezett esemény a Forrásközpont szervezésében Hargita Megye Tanácsának támogatásával jött létre, partnerek Székelyudvarhely polgármesteri hivatala és a G. Egyesület.

A Hargita Megyei Hagyományőrzési forrásközpont közlése nyomán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.