Rekordokat döntött a Fuss NEKI!

Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a Fuss NEKI!, az SZKA adománygyűjtő programja. A tavalyi évhez képest szinte megduplázódott a résztvevők száma, ugyanis 34 civil szervezet 406 futója állt rajthoz. A kétórás futási program ideje alatt a résztvevők összesen több mint 3000 kört futottak, ami több mint 4000 km-t jelent.

szka_10-eves_logo

A legtöbb kört idén is, akárcsak a tavaly, a Feel Good Sportegyesület két futója teljesítette: Csizmadi Mihály Zsolt és Orbán Attila, ők mindketten 23 kört futottak, ami 29,9 km-t jelent.

A futók életkorát tekintve az idei legfiatalabb futó mindössze 5, a legidősebb pedig 67 éves volt, az idei futók átlagéletkora 32 év.

Nem csak az udvarhelyszékiek futottak, érkezett futó Magyarországról illetve Németországból is. Volt, aki családjával, gyerekekkel, babakocsit tolva szaladt és olyanok is akadtak, akik jelmezben vagy Kangoo Jumps bakancsban futottak. 206 nő és 200 férfi futó szaladt az általa kiválasztott civil szervezet projektjéért.

Eddig 2088 adományozó összesen 4145-ször adományozott. Az így begyűlt támogatások összértéke 183.356 lej. Ez majdnem 100.000 lejjel több, mint a tavalyi Fuss NEKI!-n gyűjtött 87.424 lej.

További részletekkel és információkkal a jövő héten jelentkezik az SZKA.

A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány köszöni a civil szervezeteknek, hogy bekapcsolódtak és hálás a kitartó munkáért, a futóknak a részvételt és az adománygyűjtést, az adományozóknak a nagylelkű támogatást és az önkénteseknek az önzetlen segítséget!

Forrás: SZKA

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.