Márton Áron – sarkcsillag a székelyek egén

És az erdélyi magyarságén is. Győztesen került ki egy olyan népszerűségi versenyből, amelyben online szavazással, de igen aljas módon összeállított, furcsa párosításból kellett kiválasztani a nekünk inkább tetsző jelöltet, majd az a személyiség, aki túljutott az “előselejtezőn”, a következő alkalommal ismét összekerült egy igen erős és meghatározó, ismert alkotóval, értelmiségivel, sportolóval…

Nem volt átgondolt (?), vagy igenis jól átgondolt volt (!) ez a “voks-verseny” azon a menő portálon, hiszen igen erős személyiségeket állítottak egymás mellé, s nagyon távoli kategóriákból, több alkalommal pedig olyan életpályákat, mintákat is behoztak a játékba, amelyek nem erdélyiek, csupán a furcsa történelmi összjáték során lettek romániaiakká.

Mivel Kolozsvár Erdély szellemi fővárosa (is), ott osztják az észt, nagyobb visszhangja van minden onnan jövő kezdeményezésnek, mint – mondjuk – akkor, ha egy dolog Bükkfalváról indul… Hagyjuk ezeket az apróságokat…

Tudjuk, hogy a méltatlan és kedvezőtlen körülmények ellenére is a boldog emlékezetű Márton Áron püspökünk nyerte a népszerűségi versenyt, akinek személyisége, életpéldája most átvilágított a ködön, mert helyén van még az erdélyi emberek zömében az ész és a tartás.

Sebestyén Péter barátunk ír A győztes című publicisztikájában erről a frissen lejárt versenyről. Merjük ajánlani az Olvasónak!

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.