Idén is adunk át Élő Székelyföld-díjat

Pontosabban Élő Székelyföld-díjakat! A támogatókkal és az állandó munkatársakkal történt egyeztetés alapján emléklappal, plakettel és szerény pénzösszeggel ismerünk el olyan tevékenységeket, amelyek során kimagasló és tartós eredmények születtek a Székelyföldön. Ez alkalommal elsősorban vidéki és közösségi hatással bíró gazdasági, művészeti vagy kulturális tevékenységet jutalmazunk két kategóriában. Egyik díj életműért jár, a másik pedig egy pályája kezdetén járó fiatalnak, aki már bizonyított valamely szakterületen és azt értékeli is a közösség, amelyben él, illetve amelyért dolgozik. 

A díjátadó ünnepségre 2017. december 12-én, 17.00 órai kezdettel fog sor kerülni Székelyudvarhelyen, a Művelődési Ház koncerttermében szervezett ünnepségen.


Az életmű kategóriában megtaláltuk a kitüntetésben részesülő személyt, a pályakezdők esetében viszont még nem. Azt szeretnénk, ha olvasóink javaslatai alapján, közösen választhatnánk ki az arra érdemes, 18. és 40. életéve között járó, pályakezdő fiatalt, ezzel is erősítve benne a kedvet és az elszántságot, hogy érdemes.

Javaslatokat az eloszekelyfold@gmail.com villámposta-címre kérünk 2017. november 30-án éjfélig.


A díjat 2016-ban hoztuk létre. Első alkalommal az akkor 80. éves Bálint Mózes nyugalmazott művezetőt tüntettük ki Székelyudvarhely iparáért végzett tevékenységéért, kultúrapártoló munkásságért, illetve azért a kitartásért, amellyel érdeklődőként és gyakran szervezőként, segítőként rendületlenül részt vett az Udvarhelyszéken zajló közművelődési programok életre hívásában és lebonyolításában.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.