Kiállítás Csíkszeredában

Ha van napja a magyar nyelvnek és a kultúrának, akkor léteznie kell olyan alkalomnak is, amikor a kortárs magyar festészetet ünneplik. A jellemzőiről, irányáról és az egyetemes festészetben betöltött szerepéről kell és érdemes beszélnünk. Október 18-án Szent Lukács napját, a festők védőszentjének ünnepét választották a Magyar Festészet Napjává.

Néhány éve (2002 óta) tartanak rendezvénysorozatot ezen a napon, melyhez Magyarország és a Kárpát-medence művészeti közélete is csatlakozik. Együtt ünnepeljük tehát azt, hogy van festészet, hogy van magyar festészet, s van jó magyar festészet, amely mögött kiváló művészek állnak és, hogy mindez összeköt, és nem elválaszt minket egymástól.

A Csíki Székely Múzeum Kossuth Lajos utcai galériája is csatlakozik ehhez a programsorozathoz a SZÍNTEREK című kiállítással, amelynek megnyitójára október 18-án, 18.00 órától kezdődően kerül sor.

Kiállítanak: Balla Tibor, Gergely Miklós Csaba, Kovács Imre, Márton Árpád, Sólyom Zsuzsa, Szabó Árpád, Szabó János, Tompa Bors Eszter, Váncsa Mónika, Vorzsák Gyula, Xántusz Géza, Zsigmond Márton festőművészek. Megnyitóbeszédet mond Túros Eszter művészettörténész.

csszm

A kiállítás november 1-ig lesz megtekinthető.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.