Erdélyi Politikai Iskola – képzés fiataloknak

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) partnerségben a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlettel Erdélyi Politikai Iskola címmel képzést szervez. Ennek célja, hogy praktikus politikai ismertekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni.

Az Erdélyi Politikai Iskola létrehozása a 18 és 35 év közötti erdélyi magyar fiatalok oktatási palettáján mutatkozó hiányt pótol. A képzés neves hazai és külföldi előadók segítségével, a hagyományos eszmetörténeti és politikatudományi oktatáson túlmutatva, gyakorlati szemszögből közelít meg politikai intézmények, pártok működését, ezáltal hasznos ismereteket nyújt civil szervezetek, vállalkozások és pártok jelenlegi vagy jövőbeli tagjainak, vezetőinek.

A program nyelve magyar és angol. A szakmai program gerincét a vezetői készségek fejlesztése, illetve a politikai menedzsment ismeretek alkotják, de a felvételt nyert fiatalok egyedülálló háttérbeszélgetéseken és kapcsolatteremtő eseményeken is részt vesznek.

Az Iskola tagjai a képzés során betekintést nyerhetnek a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés folyamatába, a közvélemény-kutatás módszertanába, vezetői készségeiket pedig tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeinken fejlesztik. A program kiváló lehetőséget nyújt azok számára, akiknek a pártpolitika működésének megértését segíti közösségi tevékenységeik, vállalkozásuk vagy munkájuk kiteljesítésében, de azok számára is, akik politikusi karriert kívánnak befutni.

MCC_épülete
A Mathias Corvinus Collegium a Tihanyi Alapítvány által 1996 óta működtetett budapesti tehetséggondozó intézmény. Eredetileg egyetemisták képzésére szakosodott, később a közép- és általános iskolás korosztályok számára szabott programok is megjelentek kínálatában. Az intézet alapvetően e-learning alapú, de gyakran havonkénti személyes találkozókkal megerősített tehetséggondozó programokat kínál korosztályi bontásban a felső tagozatos általános iskolásoknak (Fiatal Tehetség Program, FIT, 125 fő), a középfokú oktatásban részt vevőknek (Középiskolás Program, KP, 800 fő), a nappali egyetemre készülő diákoknak (juniorképzés) és az egyetemi hallgatóknak (szakirányos képzés). A programok személyes találkozóira döntően Budapesten kerül sor, de az alap- és középfokú oktatásban részt vevők számára a programok Szolnokon, Pécsett, Veszprémben, illetve Kolozsváron és Székelyudvarhelyen is elérhetők. A tehetséggondozás mellett a Mathias Corvinus Collegium egyetemi mesterképzésen részt vevők számára tandíjas vezetőképző programokat is szervez. 

 

 


A program 2017 novembere és 2018 májusa között négy hétvégi képzési alkalmat (Kolozsvár, Bukarest, Budapest, Kolozsvár), valamint a képzési alkalmak között megoldandó feladatokat foglal magában. A program első hétvégéje 2017. november 3–5. között Kolozsváron lesz.

Az Erdélyi Politikai Iskola képzéssorozatára ITT lehet jelentkezni október 23-ig. Bővebb információk ITT!

Mcc_logo

www.mcc.hu

Forrás: RMDSZ.ro

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.