Emberközelben – Bálint Zsigmond kiállítása

Marosvásárhelyen, a Bernády-házban (Horea utca 6 .) nyílik meg 2017. október 6-án, 18.00 órakor Bálint Zsigmond fotókiállítása. Ugyanakkor kerül bemutatásra az azonos című, frissen megjelent fotóalbum is. A szerzőt köszönti és a kiállítást megnyitja Nagy Miklós Kund művészettörténész. A kiállítás a Bernády György Közművelődési Alapítvány és a Marx József Fotóklub közös szervezésében valósul meg. 

Így írt a fotográfusról Cseke Gábor költő, szerkesztő: “Bálint Zsigmond mérnök (sz. 1937) élete megannyi kihívás. Gazdasági vezetőként emberek százaiért felelt és volt igaz ember; fotográfusként az erdélyi vidéki népélet hűséges képírója még azokban az időkben is, amikor a népet csak győzelmi indulókban, ódákban és gyűléseken dicsőítették. A marosvásárhelyi fotóklub felfedezettje, s nagyon hamar alaptagja, később hosszú éveken át vezetője. Muszájherkules, mert legszívesebben maga is ugyanúgy fotózna, mint azok, akiket védőszárnyai alá vett. (…) 

makfalva
Nagy Miklós Kund és Bálint Zsigmond Makfalván egy 2013-as rendezvény alkalmával

Őszintén érdekli az élet minden apró mozzanata, s ezen belül nem elsősorban a saját élete (és annak kényelme), annál inkább a másoké. Azoké, akik falvaink, kisvárosaink egyszerű házait, otthonait lakják, akik őrzik s egyúttal alakítják a hagyományt, akik természetesen megnyílnak az életük iránt érdeklődők, a rájuk figyelők előtt.”

E sorok tíz évvel ezelőtt íródtak, de ma is érvényesek.

Bálint Zsigmond október 21-én tölti 80. életévét. Ezzel a kiállítással és az új albummal köszöntik barátai és tisztelői a fotóművészt.

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak!

A címkép Bálint Zsigmond felvétele.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.