Iskolatáska Erdélybe – újabb sikeres akció

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány (EMKA) az idei tanév elején is megszervezte az „Iskolatáska Erdélybe” néven ismert programját, amely során 160 erdélyi magyar kisdiák iskolakezdéséhez tudott új tanszerekkel hozzájárulni. Az EMKA képviselője, Bálint László beszámolóját olvashatják a továbbiakban.

Az idei akció Svájcban kezdődött, hiszen barátaink és társszervezetünk, a Svájci Magyar Ház Alapítvány meghívására részt vehettünk a zürichi Magyar Napon, ahol néhány lelkes önkéntesünk – Árpi bácsi, Csilla és Antónia – erdélyi pityókás- és tárkonyos fuszulykatokánnyal vendégelte meg a rendezvény résztvevőit. A St. Gallen-i magyarok is gyűjtést szerveztek a gyerekek javára, így autónk gazdagon felpakolva érkezhetett vissza az indulásra. Közben természetesen idehaza is folyt a gyűjtés, külön szeretnénk megköszönni a Corvin Művelődési Ház/ Erzsébetligeti Színház kollektívájának, illetve a Veres Pálné Gimnázium diákjainak és szüleiknek a közreműködést a gyűjtésben és a sok-sok adományt. Így bőségesen jutott iskolatáska és belevaló is az erdélyi kisdiákoknak.

emka2

Az idén is elsősorban gyermekotthonokat és napköziket látogattunk meg, hogy az igazán rászoruló diákok és családjaik számára könnyíthessük meg az iskolakezdést. Így jutottunk el Böjte Csaba nyárádszeredai, nyárádremetei és illyésmezei gyerekotthonaiba, az oroszhegyi óvodába, a vicei Bástya Egyesület gyermekotthonába, a magyarfülpösi Szivárvány Gyerekotthonba, a marosszentkirályi Emmaus gyerekotthonba és a nagykúti iskola diákjaihoz Székelyvarságra.

emka1

Minden évben megható, ahogy ezek a gyerekek örülni tudnak egy új táskának, de akár egy füzetcsomagnak, vagy néhány színes ceruzának is. Szinte mindig megilletődve választanak maguknak iskolatáskát, vagy tolltartót és kivétel nélkül igazságosan osztoznak az egy-egy helyszínre érkező adományokon. Aztán persze általában önfeledt szaladgálás a találkozás vége és a srácok mindig széles mosollyal az arcukon indulnak haza az iskolából, vagy a napköziből.

erdelyi_magyarok

A felvételeket az EMKA képviselői készítették Székelyvarságon.

Bálint László/ EMKA

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.