Medvenéző

Murányi Sándor Olivér író újonnan megjelent kötetének bemutatójára kerül sor szeptember 28-án, csütörtökön 19.00 órától a székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban, 29-én, pénteken 17.00 órától a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban és 30-án, szombaton 17.00 órától a kolozsvári Insomnia Caféban.

A könyvet Bodor Ádám Kossuth-díjas író és Dr. Fried István Herder-díjas irodalomtörténész ajánlása jegyzi: „A vadonból származó megbízhatónak tekinthető értesüléseim szerint mértékadó medve-körökben kétkedéssel és fenntartással fogadták ezeket a történeteket. Ott eddig úgy tudták, hogy az ilyen találkozások krónikáját általában a medve írja meg.
Akkor most egy túlélő elbeszéléseit olvassuk…” (Bodor Ádám)

„Murányi Sándor Olivér nemcsak időszámítás szerint, hanem az egyre gyorsabb ütemben változó korszak kihívásait érteni próbálva egy Tamási Áron utáni periódus elbeszélője. Ez a rendkívül változatos tartalmú (…) gyűjtemény, ebben a maga teremtette közegben, nemcsak tárgyválasztásánál fogva, mindenképpen megérdemli az olvasók figyelmét.” (Fried István)

Murányi beszélgetőtársa Dr. Margócsy István budapesti irodalomtörténész, kritikus.

Házigazdák: Kopacz Katalin, Szabó Krisztina, Szabó Károly. A szerző óhaja volt, hogy a Margócsy professzor által szerkesztett, remélhetőleg újrainduló 2000 irodalmi és társadalmi havilapot is hozzák el az erdélyi olvasóknak.

A rendezvénysorozat támogatói a Szépírók Társasága, a székelyudvarhelyi Városi Könyvtár, a Gondűző Étterem és Szálloda, a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár, Hargita Megye Tanácsa, valamint a kolozsvári Insomnia Café.

A kötet a helyszíneken kedvezményesen megvásárolható, az író dedikálja.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.