Eszmetörténeti kötettel és képzőművészeti kiállítással a Székelyföldön

A Muravidék Baráti Kör Kulturális Egyesület immár húsz éve van jelen a magyar és a nemzetközi kulturális életben, hogy munkájával elősegítse művészeti és egyéb kulturális események megvalósulását a Kárpát-medencében. Néhány képviselője most egy új kötettel és képzőművészeti kiállítással látogat Székelyudvarhelyre. 

muravidek meghivo

Virt László Magyar nevelés, népi gondolat – Adalék a huszadik századi magyar szellemtörténet egy fejezetéhez című kötetét Nagy Zoltán hittanár mutatja be.

Ezt a találkozót hétfőn, szeptember 25-én, 18.00 órától kezdődően tartják a Művelődési Házban.

Kiállításuk címével – Tájak vonzásában – arra is fel kívánják hívni a figyelmet, hogy a vizuális művészetek a kép, a látvány erejével nyelvi különbözőségek ellenére is hasonló gondolatokat indukálhatnak bennünk.Ugyanakkor arra a történelmi helyzetre is utal, hogy közel száz éve államhatárok választják el egymástól a nyelvi, kulturális egységeket, magyar nemzetünk részeit. Ezt a részükről is kritizált állapotot próbálja elfogadhatóbbá tenni a kulturális jelenlét eszközével ez a program.

A 22 kiállító különböző technikájú, műfajú, anyaghasználata nem gyengíti, hanem épp ellenkezőleg, erősíti egymást. A kiállítás egy sorozat része.

A kiállítás megnyitására  2017. szeptember 26-án, kedden, 18.00 órakor kerül sor a székelyudvarhelyi Művelődési Házban. Köszöntőt mond Elekes Gyula igazgató, a kiállítást megnyitja Györffy Sándor képzőművész.

www.muravidek.eu

A székelyudvarhelyi Művelődési Ház közlése nyomán.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.