A két Homoród-mente népviseletbe öltözött

Szombaton, szeptember 16-án Homoródszentmárton község két települése, Városfalva és Homoródszentpál látta vendégül a környékről érkező küldöttségeket. Jó hangulatú, a helyhez és a hagyományokhoz való ragaszkodást megerősítő eseményen vehettek részt a környék lakosai és az odalátogatók. Mivel a városfalvi templomot javítják és ilyen állapotában nem alkalmas a rendeltetésszerű használatra, a szertartást Szentpálon, a kiírt program többi részét pedig Városfalván bonyolították, ahol a tágas kultúrházban jól elfértek a vendégek.

szp1.jpg

szp2

Kápolnásfalu, Szentegyháza, Lövéte, Homoródalmás, Homoródremete, Gyepes, Homorószentmárton, Abásfalva, Recsenyéd, Bágy, Homoródszentlászló, Petek, Homoróddaróc, Homoródjánosfalva, Homoródszentpéter, Homoródújfalu és Oklánd népi viseletet öltött képviselői gyülekeztek a szentpáli parókia előtti kis parkban, majd részt vettek az ökumenikus istentiszteleten, utána Városfalván koszorúztak, azt követően pedig a kultúrotthonban tartották meg a viseletbemutatót és a spontán kulturális műsort, amelyhez minden település hozzáadhatta a maga részét.

szp4

szp5

szp7

szp8

A találkozón bejelentették, hogy a következő esztendőben, amikor immár az ötödik alkalommal tartanak népviseleti seregszemlét, Homoródalmás lesz a házigazda.

szp9

szp11

szp13

szp14

Írásunk folyamatosan frissül!

A szerző felvételei.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.