Spontán székely himnusszal záródó előadás – fergeteges siker az Operaház erdélyi turnéján

A székely himnusz éneklével zárult péntek este a budapesti Operaház székelyudvarhelyi Hunyadi László előadása. Az emelkedett pillanat megerősített minket az együvé tartozásban. Amint arról már korábban is írtunk, kilenc erdélyi és székelyföldi városba jut el a társulat az előadókörút során.

 

„Az Operaház az összmagyarság egyetlen olyan nemzeti intézménye, amely 133 éves fennállása óta sohasem járt még ezekben a városokban” – hangsúlyozta Ókovács Szilveszter főigazgató. „Olyan műveket viszünk, amelyek egyáltalán nem spórolnak a művészi tartalommal és a magas érzelmi színvonallal.” Minden városban két napot időzik a társulat, az első napon Erkel Hunyadi László című operája, a másodikon Ronald Hynd Lehár Ferenc világhírű operettjének zenéjére készített balettje, A víg özvegy látható.

karpat_haza_1920x1080px_1.jpg.1200x0_q85 (1)

Hamarosan a Felvidékre is ellátogat az Operaház együttese. Az Operaház másfél évig tartó felújítása szolgáltatja az alkalmat arra, hogy a társulat magyarországi és külföldi előadások keretében játssza a legnépszerűbb darabokat, s megmutassa azt az értéket, amely az intézmény falai között keletkezett, s az eltelt  időszakban csak rövid kiszállások és televíziós felvételek jóvoltából tudott bemutatkozni a magyar és a külföldi közönségnek.

Címkép: http://www.opera.hu

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.