Ne hagyjuk az iskolát!

Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) sajtóirodája tegnap, szeptember 5-én közleményt küldött, amelyben állást foglalnak a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum kapcsán. A marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ügye jó példája azoknak a diszkrimináló, ellenséges és hivatali inkompetenciával álcázott asszimilációs törekvéseknek, amelyet a román állam és politikum az elmúlt években az erdélyi magyar közösség ellen folytat.

Felháborítónak tartjuk azt a tényt, hogy nemzeti jelképeink, rendezvényeink, intézményeink és nemzettársaink zaklatásán túl, most diákok és szülők százait bizonytalanságban tartva még mindig nem született megoldás a marosvásárhelyi Katolikus Gimnázium és az intézmény igazgatójának, Tamási Zsoltnak az ügyében.
Az erdélyi magyarság megmaradásának egyik alapköve az erdélyi magyar ifjúság nevelése és képzése!

Határozottan felszólítjuk az erdélyi magyar politikai vezetőket, hogy feladatukat végre ellátva tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy megvédjék közösségünket és annak érdekeit.

Minden erdélyi magyart arra bátorítunk, hogy szeptember 6-án, 18.00 órától csatlakozzon a Római Katolikus Státus Alapítvány által meghirdetett tüntetéshez, hogy együtt közös hanggal mondhassunk nemet a hivatali inkompetenciába burkolt diszkriminációra, asszimilációs törekvésekre és közösségünk zaklatására.

Ne hagyjuk az iskolát!

Erdélyi Magyar Ifjak

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.