Marosvásárhely – tömegtüntetésre hívnak

Az erdélyi magyar politikai alakulatok, az RMDSZ, az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt is közleményben kérte szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a szerda délutáni marosvásárhelyi tiltakozó megmozduláson, amelyet a Római Katolikus Státus Alapítvány hirdetett a megszűnés határára juttatott Római Katolikus Gimnázium védelmében.

Az  RMDSZ által kiadott közlemény szerint egy éven keresztül csúfot űztek a szülőkből, semmibe vették a diákok jövőjét, végveszélybe sodorták az iskolát. Helyi szinten minden próbálkozást elgáncsoltak. A diákok jövője a tanügyminiszter kezében van. Mint írták nyomást kell gyakorolni a minisztériumra, hogy biztosítsa az iskola működését.

A Magyar Polgári Párt elnöke Biró Zsolt szerint nemet kell mondani a jog köntösbe bújtatott intézkedések kitervelőinek. Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke Szilágyi Zsolt által jegyzett közlemény arra kér minden civil és politikai szereplőt, hogy közösen helyezzék nyomás alá Románia kormányát. A közlemény szerint mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a marosvásárhelyi iskola ügye megoldódjon, és a felekezeti oktatáshoz való jog se sérüljön. A tiltakozásra szerdán délután hat órától kerül sor a marosvásárhelyi prefektúra előtt.

Itt megtekinthető a Civilek a Katolikus Iskoláért felhívása.

Forrás: Agerpres, Marosvásárhelyi Rádió

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.