Iskolatáska Erdélybe

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány (EMKA) idén is elindította az “Iskolatáska Erdélybe” című jótékonysági akciót. Az Alapítvány mezőségi és székelyföldi kisiskolások számára gyűjt tanszereket az iskolakezdéshez. Az a céljuk, hogy minél több kisdiák tanulhasson magyar iskolákban, vagy magyar osztályokban Erdélyben. A szórvány bentlakások, gyerekotthonok és iskolák mellett szegény sorsú családokat is megkeresik, hogy a tanév mindenkinek és mindenhol könnyebben és vidámabban kezdődjön. 

A 2017-es akció helyszínei mezőségi szórvány települések és bentlakások, a Nyárád mente rászoruló gyerekei és hargitai tanyavilágok kisdiákjai.

Számlaszámuk: CIB Bank Zrt. 10700488-66317874-51100005.

Amire gyűjtenek

Pénzadományok jóvoltából új, jó minőségű tanszerekből tudnak összeállítani életkornak és szükségletnek megfelelően kézzelfogható segítséget (füzetek, írószerek, körző, vonalzó
ecset, festék, tolltartó, illetve egyéb iskolai segédeszközök és készségfejlesztő eszközök

Mivel üres gyomorral tanulni sem lehet, a gyermekotthonok lakói számára tartós élelmiszereket és tisztító- és tisztálkodási szereket is szívesen fogadnak. Iskolatáskával már kifejezetten jól állnak, köszönik az adományozóknak, így akik továbbra is segíteni szeretnének, azokat arra kérik, hogy inkább a fenti listából válasszanak, vagy pénzadománnyal támogassák akciónkat.

Amit sajnos nem tudunk átvenni, azok a tankönyvek és olyan iskolai kiadványok, amik a magyarországitól eltérő tanterv és tankönyvlista miatt használhatatlanok az erdélyi diákok számára. Kivételt képeznek olyan térképek, művészeti albumok, szépirodalmi alkotások és könyvek, amiket a gyermekotthonok könyvtárai, vagy maguk a gyerekek örömmel tudnak használni.

Kérik, vegyék figyelembe, hogy csak olyan dolgokat hozzanak, amelyeket az adományozók is jó szívvel használnának. Aki pénzbeli támogatással segítené a akció sikerét, az Paypal, bankkártyás adományozással, vagy banki átutalással teheti meg. Ebben az esetben a közleményben kérik az akció nevét feltüntetni (Iskolatáskát Erdélybe).

A gyűjtés az erdélyi iskolakezdést követő péntekig tart (2017. szeptember 14.)

A technikai részletekkel, önkéntesként csatlakozással, vagy bármilyen információval kapcsolatban az alapitvany@erdelyimagyarok.com címen, vagy a +36 30 7555 877 telefonszámon tájékoztatják az érdeklődőket!

Adományokat Budapest több pontján, továbbá Érden, Dunakeszin, Hajdúböszörményben és egyéb vidéki helyszíneken tudnak átvenni.

erdelyi_magyarok

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány közlése nyomán.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.