Tűzoltóautó Homoródalmásnak

A Magyar Tűzoltó Szövetség az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal együttműködve Felújított tűzoltóautót adományozott Homoródalmás községnek. A magyar kormány és személyesen Orbán Viktor miniszterelnök ilyen módon is tenni kíván a határon túli magyarokért – mondta Bakondi György csütörtökön az MTI-nek.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója felidézte, hogy a Magyar Tűzoltó Szövetség, a kormány és a határon túli magyar tűzoltó-szövetségek közötti együttműködés keretében korábban már több eszközt adtak határon túli magyarlakta településeknek.

Homoródalmásnak vannak kiképzett tűzoltói, tűzoltó egyesülete, továbbá tűzoltószertára is, így már csak a jármű hiányzott – jegyezte meg, hozzátéve: a település Orbán Viktor miniszterelnök segítségét kérte, aki azonnal intézkedett, így kerülhetett sor a csütörtöki átadásra.

Bakondi György kiemelte: a kormány politikája középpontjában a magyar emberek biztonsága áll, legyen szó terrorizmusról, illegális migrációról vagy éppen katasztrófahelyzetek megelőzéséről. Ennek érdekében a kormány Magyarországon és a határon túli magyarok körében is nagyon komoly erőfeszítéseket tett az elmúlt hét évben – tette hozzá.

A Steyr típusú tűzoltóautót felújítva, teljes felszereltséggel adták át a község polgármesterének, Tikosi Lászlónak csütörtökön, Debrecenben.

A tűzoltóautót a hét végén esedékes Barlangfesztivál keretében fogja ünnepélyesen átvenni és szolgálatba helyezni Homoródalmás Község Önkormányzata. (A Szerk.)

Címképen: Tikosi László Homoródalmás polgármestere és Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltószövetség (MTSZ) elnöke – Fotó: Matey István.

Forrás: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.