VI. Víz és Élet – pályázat képzőművészeknek

Az Eötvös József Főiskola, a Nagy István Művészeti Egyesület, a CAFFART Képzőművészeti Egyesület és a Nemzeti Közszolgálati Egyeteme Víztudományi Kara pályázatot hirdet a VI. VÍZ ÉS ÉLET Nemzetközi Képzőművészeti Biennáléra, amelynek mottója ezalkalommal: „A víz az az elem, amely a világ részeit összeköti, egyesíti és egyben tartja.” (Hamvas Béla)

A Duna által meghatározott természeti környezet, a térség történelme, kulturális művészeti hagyományai predesztinálják Baja városát a biennálé helyszínéül. A Duna teljes hosszának csaknem felezőjében lévő város, a több országot összekötő folyó déli szakaszának egyik jelentős ősi települése. A biennálé célja, hogy kétévenként áttekintést adjon a Duna-menti országok víz és élet témájú alkotásaiból.

A pályázók köre

A pályázatra várják Németországban, Ausztriában, Szlovákiában, Magyarországon,
Horvátországban, Szerbiában, Romániában, Bulgáriában, Moldovában és Ukrajnában élő
képzőművészeknek alkotásait a következő kategóriákban: festészet és grafika.

A műalkotások nem lehetnek 2015. évnél régebben készültek.

A kiállításra jelentkezni az elkészült művek digitális reprodukciójával lehet a vizeselet@ejf.hu címen 2017. október 15-ig. Alkotónként két mű fotójával lehet nevezni. A beérkezett fotók alapján, szakmai zsűri választja ki a kiállításra kerülő munkákat.

Díjak

A zsűri döntése alapján első, második, harmadik díj és két különdíj kerül kiadásra.
• I. Díj – 120 000 Ft
• II. Díj – 100 000 Ft
• III. Díj – 80 000 Ft
• Különdíj – részvételi lehetőség a IX. Caffart Nemzetközi Művésztelepen
• Különdíj – egyéni kiállítás lehetősége a bajai Nagy István Képtárban.

A műalkotások paramétereiről

Az eredeti, sík jellegű pályaművek maximum mérete: 120 cm x 120 cm lehet. Grafikai műveknél azokat csak kiállításra alkalmas állapotban – szabvány-méretben paszpartúrázott (50×70 cm illetve 70×100 cm) módon, vagy egyedi méretű alkotások esetén keretezetten, üveggel védetten – szakszerű feliratozással kell beküldeni. A pályázatra csak hagyományos értelemben vett grafikai technikákkal készült pályaműveket várnak.

Az előzetesen beküldendő pályaművekről készült fotók 72 x 72 dpi felbontásúak,
maximum 1600 x 1200 pixel képméretűek, 24 bit/pixel színmélységűek, maximum 0,5 MB terjedelműek lehetnek, .jpg formátumban.

A digitális reprodukciók elnevezésénél kérik kövessék a példa szerinti mintát, az ékezetes karakterek kerülendők! Példa: alkoto_cim_meret_technika_datum.jpg A fotó mellett kérik feltüntetni a következő adatokat: alkotó neve, mű címe, mérete, technikája, készítés éve.

Határidők

A digitális reprodukciók beküldésének határideje: 2017. október 15. Az előzsűri döntéséről 2017. október 24-től értesülhetnek a http://www.ejf.hu és a caffart.com honlapon. A bezsűrizett műveket – kiállításra kész állapotban (keretezve, üvegezve, csomagolva) – az alábbi helyen és időpontban lehet leadni Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar 6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky út 14. – 2017. november 6-án 10:00-16:00 óra között, valamint 2017. november 8-án 10:00-16:00 óra között. Postai úton az alábbi címre kérik az alkotásokat eljuttatni 2017. november 8-ig: VI. Víz és Élet Nemzetközi Képzőművészeti Biennálé, Eötvös József Főiskola, 6500 Baja, Szegedi út 2.

A pályázati kiírást támogatta: MMA, NKA, MAOE, EMMI, BAJA Város Önkormányzata,
Kecskemét Város Önkormányzata, Eötvös József Főiskola, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kar, Nagy István Művészeti Egyesület, Caffart Képzőművészti Egyesület.

Forrás: Erdélyi Művészet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.