Szűz Mária Királynő – emléknap

Az ünnepet, augusztus 25-re vonatkozóan, 1954-ben rendelte el XII. Piusz pápa. A Regina cæli verses magyar fordítása a párverssel és a könyörgéssel: Mennynek Királyné asszonya, örülj szép Szűz, alleluja, Mert kit méhedben hordozni méltó voltál, alleluja./ Amint megmondotta vala, feltámadott, alleluja. Imádd Istent, hogy lemossa bűneinket, alleluja./ Örülj és örvendezz Szűz Mária, alleluja! Mert valóban feltámadott az Úr, alleluja!

Könyörögjünk! Úristen, ki szent Fiadnak, a mi Urunk Jézus Krisztus feltámadásával a világot megörvendeztetni méltóztattál, add, kérünk, hogy az ő anyja, Szűz Mária által az örök élet örömeit elnyerhessük. A mi Urunk, Jézus Krisztus által. – Ámen.


Irakban, egy közel ötezer embert befogadó menekülttáborban, egy sátortemplom előtt áll a Mennyek Királyné asszonyának, Máriának a szobra. Az itteni Mária szentély, a maga létével hirdeti, hogy a sok száz éve üldözött káld keresztények, Máriát tekintik az üldözések viharában is irányt mutató vezérlő csillaguknak.

Velük együtt én is hiszem, hogy Mária élete, példája válasz mindarra, mitől a ma embere szenved, arra a mérhetetlen kapzsiságra, melytől fuldokol Európa, de korunk többi betegségére is, a terrorizmusra, a menekültáradatra, az önmagunkat feladó sodródásra, az elpuhult kényelemszeretetre, mindarra mi az emberiség sírját ássa!

Mária képes figyelni másokra, együtt tud “dolgozni” Istennel, s az emberekkel. Mennyei édesanyánk közösségi lény, párbeszédet folytat az Isten angyalával, kérdez, elemez és dönt! Kimondott igenjéhez hűséges, betartja a szavát. Csodálatos az Erzsébettel való találkozása is. Pozitívan, jó kedvvel lép Erzsébet elé, akit átjár az öröm, még a “méhében a magzat is felujjong”. Hónapokig szolgál szeretettel, jósággal, vidáman, gyermekét szíve alatt hordozva.

Az Isten és az emberszeretet útja egyszerű út, mindannyiunk számára járható út. Merjünk elindulni Mária útján, és minden hihetetlenül gyorsan megváltozik!

Szeretettel,

Csaba testvér

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.