XI. Oroszhegyi Szilvanapok

XI. alkalommal szervezi meg 2017. augusztus 24-27. között az Oroszhegyi Kulturális és Ifjúsági Egyesület Oroszhegy Önkormányzatával karöltve, valamint a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa támogatásával az Oroszhegyi Szilvanapokat. A rendezvény szervezői négy napos kulturális programmal kedveskednek a helyi és az idelátogató közönségnek.
oroszhegy_narcisz2

Augusztus 24-én, csütörtökön, 15.00 órától pálinkamustrával és versennyel indul a program, 20.00 órától kezdődően pedig táncházba várják az érdeklődőket a helyi kultúrház udvarán. Augusztus 25-én, pénteken 18.00 órától hivatalos megnyitó lesz, 21.00 órától pedig utcabál lesz a falu központjában, DJ Satival. Augusztus 26-án, szombaton már reggel 9.00 órakor elkezdődik a program a csőszök körútjával. Délelőtt 10.00 órától Ötletek a hulladékok újrahasznosításáról címmel a Nyúládi tetőn a Hargita Megyei Hulladékgazdálkodási és Közösségfejlesztési Társulás szervezésében tartanak foglalkozást. Ezt követően szintén a Nyúládi tetőn folytatódik a program: 10.30-tól veszi kezdetét a „Ki mit főz, azt esszük” főzőverseny, amelynek kiértékelője 15.00 órakor lesz. 12.00 órától középkori játékokra és foglalkozásokra várják a résztvevőket, ezt követi 13.00 órától a „Sztárcipőben” karaoke show. 15.20-kor az Abásfalvi zenekar zenél. 16.30-tól az oroszhegyi „Kis” Urusos Néptánccsoport fellépését tekinthetik meg a jelenlevők, majd következik a csőszök tánca és meghívója az esti bálba. Koncertekben sem lesz hiány: 19.30-tól a székelyudvarhelyi Four People One Pack együttes, majd 21.00 órától a svédországi ABBA – World Revival koncertezik a Nyúládi tetőn, majd a szombat esti rendezvénysorozatot 23.00 órától a Szilvaszüreti bál zárja a helyi Kultúrotthonban.

oroszhegy_narcisz1
A vasárnapi programkínálat is színesnek ígérkezik: 10.00 órától a helyi fúvószenekar szolgáltat térzenét a falu központjában, 11.00 órától az ünnepi Szentmisét a helyi római katolikus templomban tartják. 12.00 órától ismét a Nyúládi tetőn kézműves foglalkozásokra, népi játékokra és vetélkedőkre várják az érdeklődőket, mindezzel párhuzamosan zajlik a népművészeti kirakodóvásár, szilvából készült ínyencségek vására, valamint a katyófőzés oroszhegyi módra. 13.00 órától az oroszhegyi Fúvószenekar fellépése, majd a lövétei Kákvirág néptánccsoport előadása következik. Mihály Noémi népdalokat énekel, közreműködik a lövétei Késefa népi zenekar. A kulturális program a helyi Urusos és Szilvamag Néptánccsoport előadásával zárul. 16.00 órától a pálinkamustra és -verseny eredményeit hirdetik ki, 16.30-tól a Szapora Band zenekar koncertezik.

oroszhegy
Oroszhegy – háttérben a Fogarasi-havasok (Bálint Elemér Imre polgármester felvétele)

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak a szervezők a négynapos rendezvénysorozatra!

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont közlése nyomán.

Az archív felvételek 2016-ban készültek.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.