Castellum-találkozó Gernyeszegen

Augusztus 12-13-án tartja a Maros megyei Gernyeszegen az erdélyi magyar történelmi családok egyesülete, a Castellum Alapítvány hagyományos évi találkozóját. Sor kerül tudományos előadásokra, kulturális programokra és díjátadásra is.

A református templomban kezdődő eseményen a Szózat elhangzása után köszöntő beszédet mond a helybeli lelkipásztor, a polgármester és a Castellum elnöke. Majd két előadás következik: dr. Margittai Gábor budapesti irodalomtörténész, történeti oknyomozó riporter az I. világháború utáni osztrák-magyar hadifoglyok balkáni haláltáborairól értekezik; Ötvös József református lelkipásztor, a marosvásárhelyi Vártemplom nyugalmazott lelkésze az egyház és az erdélyi arisztokrácia/földbirtokosság kapcsolatáról fog beszélni.

gernyeszeg
A fotók a Hereditatum.ro archívumából valók

Az előadások után a Castellum elnöke, gr. Haller Béla tanár átadja a Torma Miklós-díjat az arra érdemes Castellum-tagnak (néhai Torma Miklós az alapítvány alelnöke volt).

Aznap, 12-én délután Szathmáry-Király Ádám fotóművész kiállítását Török Gáspár marosvásárhelyi pályatárs nyitja meg. Majd vasárnap, 13-án a tagság autóbuszos kiránduláson megtekinti Mezőzáh, Aranyosgerend, Torda, Ajtony és Várfalva műemléképületeit.

A hírt Komoróczy György közlése alapján tesszük közzé.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.