Pulzus – hatodszor Székelyudvarhelyen

Hatodik éve, hogy július közepétől tíz napon át Székelyudvarhelyen a Spanyár-ház és udvara a kortárs képzőművészet bölcsője, ahol ragyogó művészi gondolatok öltenek testet. A művésztelep koncepciója az, hogy a képzőművészek Udvarhelyen alkossanak, vagyis elsősorban az alkotást kívánják ösztönözni.

A szervezők szeretnék, ha az itteni élmények tárgyiasulnának s gazdagítanák a Haáz Rezső Múzeum Képtárát, és ezen keresztül a város gyűjteményének tematikai arculatát is.

kortars_muveszek5_b
A Spanyár-ház udvarán – archív – Fotó: Farkas Antal

Az egymást követő öt kiadást megért művésztelep szakmai körökben valóságos megbecsülést vívott ki. Mindezt bizonyítja azon tény is, hogy 2014-ben Marosvásárhelyen a Museum Caféban, 2016-ban Csíkszeredában a Megyeháza Galériában, 2017 júliusától pedig Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központban (EMűK) állították ki a művésztelep alkotói által az udvarhelyi Képtár hagyatékába került műtárgyakat.

A 2017. július 17–27. között megrendezett VI. PULZUS Székelyudvarhelyi Művésztelep alkotó művészei: Daczó Enikő (Sepsiszentgyörgy), Kövecsi-Kovács Imre (Székelyudvarhely), Ming-Chin Tung (Tajvan), Nicu Barb (Sepsiszentgyörgy), Soyoung Park (Kanada/Dél-Korea), Sipos-Gaudi Tünde (Sepsiszentgyörgy), Szabó Réka (Csíkszereda), Szigeti Gábor Csongor (Budapest), Tamás Borbála (Székelyudvarhely), Berze Imre (Székelyudvarhely).

A táborzáró kiállítás megnyitójára 2017. július 27-én, csütörtökön délután 5 órától kerül sor a Kossuth Lajos utcai Képtár épületében. A tárlatot megnyitja Túros Eszter művészettörténész, a Csíki Székely Múzeum munkatársa.

A művésztelep szervezője a Haáz Rezső Múzeum és annak fenntartója Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata.

HaazRezso_logoA művésztelep a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ, valamint Hargita Megye Tanácsa és az Amigo&Intercost Kft. támogatásával valósulhatott meg.

Forrás: Haáz Rezső Múzeum

udvarhely_cimer

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.