DELTA Nyári Akadémia – 2017

A DELTA Akadémia kiválasztási és képzési rendszere azon az egyszerű felismerésen alapul, hogy a középiskola utolsó évében legalább egy megyényi diákokból válasszák ki az innovatív szellemű, veleszületett stratégiai gondolkodással rendelkező tanulókat (statisztikai adatok szerint minden 20. embernek vannak ilyen adottságai). A kiválasztás után a kezdeményezők, ezen fiataloknak a vezetővé válás rögös útján kívánnak tudatosan és hatékonyan segíteni az Akadémia keretein belül.

A DELTA Akadémia idén is három évfolyam számára szervezett július 17-22. között nyári programokat. A kezdeményezők idén is összekötötték a kellemest a hasznossal, hiszen a magas színvonalú előadások és foglalkozások mellett számos kirándulással, sportolási és kikapcsolódási lehetőséggel egészítették ki a Nyári Akadémia munkálatait.

A jelenlegi társadalomban igaz, hogy 1000 emberből 50-en alkalmasak stratégiai vezetőnek, de valami folytán ebből is 47 fő “elkallódik”, így csak 3 fő adottsága hasznosul. A 3 és az 50 fő közötti különbséget próbálják itt minél kisebbre szűkíteni, és megtalálni azokat a diákokat, akik a társadalom öngondoskodás motorját jelentő, a jövő kis- és középvállalkozás létrehozására és működtetésére alkalmas, felelősséget vállalni képes és hajlandó, majdani vezetők lehetnek. Természetesen ehhez sok szorgalommal, kitartással és alázattal kell dolgozniuk, tanulniuk és tenni a dolgukat.

A DELTA-ra felvételt nyert és arról elfogadó nyilatkozatot tett fiatalok egy ingyenes, három éves programba léphetnek be, amely nyári képzésekből és különböző nevelő, szakmai életpálya modell kialakítását segítő programokból és rendezvényekből áll.

A képzés gerincét a Nyári Akadémia alkotja, ahol a részt vevők öt napos képességfejlesztő előadássorozaton és kulturális programokon vesznek részt. A nyári képzéseket az évközbeni mentorprogram keretében történő szakosodás és gyakornoki lehetőségek megteremtése köti össze.

A DELTA az elmúlt évek során kiterjesztett gyűjtőterületét Dél-Magyarország területére, de a szomszédos országokból, főleg Erdélyből és Székelyföldről merít a megfelelő érdeklődésű és képességű középiskolások és a kezdő felnőtti életpályán elhelyezkedő fiatalok köréből.

A Gyulán és környékén zajló idei Nyári Akadémia kiértékelésére hamarosan visszatérünk.

A címkép archív felvétel.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.