Elmaradnak a búcsús programok Atyhában

Ellenérdekeltségre és érdektelenségre való tekintettel – függetlenül attól, hogy az Élő Székelyföld Munkacsoport képviselője – múlt vasárnap mit mondott a szentmise végén a jelenlevő mintegy 70 fő előtt, a Mária-Magdolna-napi búcsú napjára, azaz a július 23-ra tervezett kulturális programok elmaradnak.

Az Arany Griff Rend harcászati bemutatóját, a reneszánsz táncházat és Simó József egyéni előadóestjét egy későbbi időpontban fogjuk megtartani.

Egy-egy ilyen visszakozás presztízsrombolás az egyesület számára, s minősíti mindazokat, akik érdekeltek abban, hogy normálisan bonyolódjanak a faluban meghirdetett programok. Hogy egyáltalán legyenek időnként bizonyos rendezvények.

A július 30-ra és augusztus 5-re, valamint augusztus 6-ra tervezett programokat szövetséges csoportokkal és az egyesülethez hűséges külső erők bevonásával fogjuk lebonyolítani. Ezek olyan rendezvények, amelyeknek ráhatása van a környék falvaira és segítenek abban, hogy kialakuljon Atyháról egy pozitív, illetőleg egy nem túl kedvező kép.

Aktív részvételüket, segítségnyújtási, vagy elhatárolódási, esetleg bojkottálási szándékukat, kérjük jelentsék be az ismert telefonszámon (+4)0743-815149, illetőleg a simo.marton@gmail.com villámposta címen. (Egyébként megjegyezzük e helyen, hogy sem pozitív, sem negatív irányultságot, szándékot soha nem jeleztek felebarátaink, viszont az ellenszervezést és a pillanatnyi ellehetetlenítést igen következetesen és alattomosan, magas szakmai színvonalon, komoly menedzseri képességek bevetésével végezték el, arra sem méltatván az egyesület képviselőjét, hogy figyelmeztessék az esetleges anomáliákról. A civil csak kapkodja a fejét, hogy honnan kapja a pofonokat az aty(h)afiaktól.)

Furcsa, hogy a 196 ember mindegyike mást csinál, vagy semmit, csak azt nem, ami ily módon, ilyen szinten talán hasznos lehetne. Csak azt nehéz megérteni, hogy mi az oka annak, hogy gellert kap a projekt, s egy olyan búcsút modelleznek, amely képtelen lelki felfrissülést okozni, s a meghívott 50 egyházi személyt és támogatót elszigetelten látják vendégül valakik. Nincs agapé, nincs kórusa az örömnek, nincs emelkedettség.

Köszönünk minden eddigi segítséget! Igyekszünk elhárítani a jelentkező nehézségeket. Nem célunk a területről való levonulás, hiszen – merjük állítani – komoly megvalósításaink voltak az elmúlt években és a templomépítés segítésében is derekasan kivettük a részünket, nem sajnálva az energiák és a kreativitás bevetését.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.