Liberális elefánt a székely porcelánboltban – FRISSÍTVE!

Történt pár nappal ezelőtt, hogy nagyon felborzolta egy publicisztikám – Migránsok a Nyikómentén – a Szamos-parti municípiumban szocializálódott ifjú kolléga tudatát és tudatalattiját. Az illető nagyon vehemensen kikelt ellenem – Székely apokalipszis, most – , az olvasóimat sértegette, meg a megyei lapét is, ahol szintén megjelent ez az írás.


FRISSÍTÉS!

logo-01_Szekely_Hirmondo

A Székely Hírmondó is érintett volt ebben vagdalkozásban. Úgyhogy Kocsis Károly főszerkesztő sem hagyhatta szó nélkül a mocskolódást. Válasza ITT olvasható! 


Volt a nem túl színvonalas fogalmazásban némi műfajelméleti kioktatás, úgyhogy személyesen is sértettnek éreztem magam ilyen rosszindulatú bohóckodás és ifjú titáni kivagyiskodás láttán. Ez a Kulcsár nevű kekec aztán pár mondat után elővette a tromfot, az antiszemitizmust, mint olyant, és szidni kezdte azokat a sajtókiadványokat, amelyek – szerinte – állami pénzekből szidják a zsidókat. Lapcímeket, neveket is említve a nem túl színvonalas cikkentyűben. Mintha valami elvárásnak szeretett volna megfelelni. Mintha az lett volna a dolga, hogy megmondja, s kavarja mesterségesen a … bajt. Azt. Még valamiféle feljelentés-árnyalata is volt a szövegnek. Vagy csak egyszerűen rá kívánta venni a világhálón bóklászó atyafiakat, hogy olvassák az ügyetlen félretájékoztatást ama székely végzetről, s nyomogassák a tecccik-ikont, hadd szóljon, hadd gyarapodjék a megvezetett lájkolók tábora.

Aztán kiderült nagyhirtelen, hogy az illető lett a számára kenyeret adó villanyújság főszerkesztője. Meggyűlt a fonnivalója. Lehetőséget kapott, hogy elmélyüljön a bugyrokban, az elektronikus zsurnalisztika hogyanjában és mikéntjében. Sok sikert hozzá! Kívánjuk, hogy ne legyen balga bélája kies médiánknak és megannyi veszély által körülvett, másokkal folyton megosztott és huzatos honunknak.

Miheztartás végett aztán írtam egy újabb jegyzetet a hét végén – A gyülöletbeszédről és a toleranciáról – , abban reménykedve, hogy segítek a közös gondolkodásban másokat is, talán hasznára lehetek felebarátaimnak, hiszen ezt próbálom immár harminc esztendeje szóban, írásban és cselekedetben.

Visszacsavartam a biztosítékot. Csak azt nem tudom, hogy kiiktattam-e a rövidzárlatot? Esmen kiveri?

Címkép forrása: Ilma-mail.hu

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport    

Egy gondolat “Liberális elefánt a székely porcelánboltban – FRISSÍTVE!” bejegyzéshez

 1. Erdély sem maradhat le, az áldatlan magyarországi állapotok majmolásának dolgában.
  A Transindex, valaha egy olvasható lap volt, de 2-3 éve a demagógiáról és szakmai hozzáértés hiányáról elhíresült HVG; Index és 444 méltó párja lett.
  Nyílván megkapják a bértollnokság bérét ök is, csakhogy a romániai sajtó számára ezt az RMDSZ folyósítja nem direktben valamelyik soros-érdekeltségü “civilszervezet” vagy egy meglehetösen negatív megitélésü médiamágnás.

  Ami a Transindex és baráti körének politikai hovatartozását illeti:
  – tavaly (2016) az én szubjektív skálámon Markó Béla levitézlett és leköszönt RMDSZ -elnök vitte a pálmát, egy interjúval amelyben arról gyözködte a Transindex olvasóit (vagy csak önmagát?) mekkora hiba volt a külhoni magyar állampolgárság intézményét bevezetni és külhoni magyaroknak szavazati jogot adni !
  Be is indúlt a csahos kutyáknál és trolloknál rögvest a pavlovi reflex, -újból a napi politika porondjára vetítették a “20 millió román áll ugrásra készen, tönkreteszik gazdaságunkat, elorozzák adóforintjaikat !” sirámmal !

  Elképesztö hogy a prolinak elég korrekt , de magyarnak nagyon sok ok miatt alkalmatlan Kádár János idejében elvetett sárkányfog-vetemény, a nemzettudat TELJES lezüllesztése miféle gyümölcsöket hajt még Kádár leváltása után 30 évvel is !
  Röviden szólva: -közben felnött a hazaárúlók egy újabb, hangos és szívesen hangoskodó nemzedéke !
  Sajnos…

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.