A Fili Kanadai turnéjáról beszélt Haáz Sándor

Jóformán még ki sem pihente a jeles karnagy a hosszú tengeren túli előadókörút fáradalmait, de rögvest rendelkezésünkre állt, amikor beszélgetésre kértük. A kiértékelés még tart, a gyermekekkel való “elbeszélgetés” hátra van, de Haáz Sándorban már kezdett megfogalmazódni az élmények summája. Nem egyszerű turné volt. És nem véletlenül adtuk A megtartó énekléstől a megtartott erdőig címet ennek a frissen készült interjúnak.

A közeljövőben lesznek még ide vonatkozó információink az együttesről, de addig is hasznos és tanulságos olvasmány ez az írás azoknak, akik az utat támogatták, szervezték, s vendégül látták az együttest, a résztvevőknek, az itthon maradottaknak és a rajongók sokezres táborának is, akik a Kárpát-medencében és világszerte figyelemmel kísérik a Fili munkásságát.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Egy gondolat “A Fili Kanadai turnéjáról beszélt Haáz Sándor” bejegyzéshez

  1. Legalább 50x leveszem a kalapom Haáz Sanyi és a szentegyházi fiatalok teljesítménye, üde szépsége és fegyelmezettsége előtt ! Lehet, hogy ők észre sem veszik, hogy ez már világszínvonal és nagyszerű hírverés a székely nép meg- és elismerésének a világban. Segiteni és szeretni kell őket !

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.