Testről és lélekről – vetítések

Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjét június 30-tól kezdődően Erdély több városában kezdik vetíteni, többek között a marosvásárhelyi Cinema City és Arta mozikban, a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban, a brassói Cinema One-ban, a szatmárnémeti Ankorában, a nagyváradi Palace Cinemában, Temesváron, a Cinema City Shopping City-ben, Kolozsváron pedig a Victoria és a Florin Piersic mozikban nézhetik meg az érdeklődők. Külön vetítések lesznek Székelyudvarhelyen, Kovásznán, Déván, Nagybányán és Lugoson is.

A 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2017) fődíját elnyerő film a független zsűri kedvence volt. A világ filmkritikusait tömörítő FIPRESCI, az ökumenikus zsűri és a Berliner Morgenpost olvasói is ezt az alkotást tartották a legjobbnak. Ilyen teljesítményre több mint harminc éve nem volt példa a magyar filmiparban, hiszen a magyar filmtörténetben eddig mindössze egy filmnek sikerült az Arany Medvét megszereznie: Mészáros Márta 1975-ben az Örökbefogadás című filmjéért kapta meg a világ egyik legrangosabb filmes elismerését.

Vetítések Székelyudvarhelyen

Június 30-án, pénteken 18.00, majd 20.00 órától és július 1-én, szombaton 20.00 órától mutatják be Enyedi Ildikó Testről és lélekről (magyar játékfilm, 116 perc) című, Aranymedve és Sidney-i filmfesztivál fődíjas filmjét.

testrol
A film stábja a Berlinálén – középen Enyedi Ildikó rendező (Fotó: Pascal le Segretain/ Getty Image)

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Jegyek a helyszínen válthatók, előadás előtt, 10 lejes egységáron, Székelyudvarhelyen a Stúdió (volt Olympia) moziban, II. Rákóczi Ferenc utca 5.

Szabó Károly/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.