Kérik a medvék kilövését

Közös átiratban kérte a környezetvédelmi minisztertől kedden Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Adrian Jean Andrei Hargita megyei prefektus a kilövési engedély kibocsátását azon medvék esetében, amelyek emberre támadnak, vagy anyagi károkat okoznak.
A két közjogi méltóság által aláírt dokumentum felhívja a figyelmet, hogy a medveállomány megnövekedése már nemcsak az ültetvények és háziállatok épségét, hanem az emberéleteket is veszélyezteti, a lakosság nem érzi magát biztonságban. A levélben kérik a kilövési engedély kibocsátását a problémás egyedekre a biztonságos légkör visszaállítása érdekében, valamint azért is, hogy a medveállomány tudományos ellenőrzés alá kerüljön.

medve_ember
Fotó: 444.hu

Adrian Jean Andrei nemrég azt nyilatkozta, hogy a medvék garázdálkodása már ‘elviselhetetlenné’ vált a megyében.

Hargita megyében az év eleje óta több tucat háziállat vált a medvék martalékává, négy személy pedig kórházba került medvetámadásban szerzett sérülésekkel – közölte az Agerpres.

Ugyanakkor Hargita, Maros és Kovászna megyei civilek és embervédő szervezetek, a medvetámadások kárvallottjainak képviselői kilátásba helyezték tüntetések és egyéb tiltakozóakciók szervezését a fővárosban és más helyszíneken.

Címképen: lelőtt medve hazaszállítása – Borszék, 1903.

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.