Közeleg az EMI-tábor

Egyetlen év sem telhet el az EMI-tábor nélkül, így ebben az esztendőben is, a Gyergyói-medencében, Gyergyószentmiklóson szervezi meg zsinórban a tizenharmadik EMI tábort az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) szervezete a Magyar Turán Alapítvány partnerségében, július 26-30. között.

Erdély legnagyobb nemzeti táborának ad helyet július 26. és 30. között Gyergyószentmiklós. Idén a Magyar Turán Alapítvány tagjai támogatásának köszönhetően a szervezőcsapat tovább erősíti az esemény hagyományőrző jellegét.

kurultaj
A ‘kurultáj’ törzsi gyűlést jelent. Évről-évre Bugacpusztán gyűlnek össze a hun és türk tudatú népek és nemzetiségek küldöttei – Fotó: Kovács Attila/ MTI

„Évről-évre azért szervezzük meg az EMI-tábort, mert egy hiánypótló nemzeti rendezvény a erdélyi magyarság számára. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy valami újat, különlegeset és tartalmasat adhassunk a résztvevőknek. Nagy örömünkre szolgál, hogy az idén Biró András Zsolt és a Magyar Turán Alapítvány segítségével belecsempészhettünk egy kicsit a Kurultájból is a programunkba” – mondta Sorbán Attila Örs, az EMI-tábor főszervezője. Hozzátette, minden magyar a jelenlétével tudja leginkább támogatni a tábort. Mint ismeretes, az alapítvány munkatársai a Kurultáj főszervezői is egyben.

kurultaj03
Évről-évre egyre népesebb a hagyományőrzők találkozója Bugacpusztán, amelynek hangulatából igyekeznek idén az EMI-táborba is átcsempészni egy-két programot és hangulatot

Az említett szó az altaji nyelvekben törzsi gyűlést jelent, ez pedig a törzsi rendszerben és az erre épülő törzsi szövetségekben élő sztyeppei lovas nomád kultúrák szinte mindegyikében megtalálható vagy megtalálható volt – fogalmaznak a Kurultáj szervezői.

Mára a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés a magyarság és egyben egész Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényévé nőtte ki magát, amelyet több mint száz Kárpát medencei magyar hagyományőrző és civil szervezet részvételével bonyolítanak le.

13_emi_logo

A 13 EMI-tábor programjában, a koncertek, történelmi, kulturális előadások, az ifjúsági programok mellett az idén is nagy hangsúly lesz az olyan hagyományőrző tevékenységeken, mint a lovasíjászat, jurta-bemutató és sok más egyéb különlegesség.

A rendezvény teljes programja hamarosan elérhető lesz az emitabor.hu/erdely-en internetes oldalon.

Forrás: EMI Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.