Útra kelt a Fili!

A bizonytalan időjárásra való tekintettel, az erdőszentgyörgyi művelődési házban tartotta meg “búcsú-előadását” a Szentegyházi Gyermekfilharmónia. A Kis-Küküllő partján elhelyezkedő kisvárost elkerülte ugyan a zápor, de ahogy haladtunk Udvarhelyről a Sóvidék felé, végig esett, s visszafelé úgyszintén. Jó választás volt a fedett terem.

fili1

Az együttes a megszokott színvonalon adta elő a klasszikus repertoár javát, s a második félórában bemutatott néhány új darabot is, amelyeket erre a különleges alkalomra tanultak. A nemzetközi repertoár angol és francia nyelvű énekekkel bővült.

DSC05053

Arra való tekintettel, hogy igen hosszú út vár rájuk, s nehéz a székelyruhák karbantartása, Erdőszentgyörgyön kivételesen civilben, azaz rendszeresített trikókban léptek fel.

DSC05056

A turnéról elmondták, hogy nem csak a Kárpát-medencében élő magyarságot, hanem egész Közép-Európát képviselik majd a Kanada függetlenségének 150. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségeken az ifjú nagykövetek.

fili3

Írásunk folyamatosan frissül. A továbbiakban előzetest közlünk a turné állomásairól is.

A Fili éjszaka Magyarországra utazik, holnap szállnak repülőre. A következő alkalommal majd Kanadából érkező beszámolóval jelentkeznek az Élő Székelyföld Munkacsoport tudósítói.

Simó Márton felvételei.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.