Több mint 900 plébániát zárnak be Németországban

Stephan Ackermann, a németországi Trier püspöke bejelentette, hogy az egyházmegyéje bezárja majdnem az összes plébániáját. Ahogy a Gloria.tv beszámol róla: a trier-i egyházmegye, ami a legrégebbi egyházmegye Németországban, felszámolja 903 plébániáját, 35-re csökkentve azok számát. Az intézkedést Stephan Ackermann püspök jelentette be pénteken egy egyházmegyei tájékoztató gyűlésen, Trierben. Bejelentése során a püspök “válságról” beszélt.

Ackermann püspök elismerte, hogy az új plébániáknak semmi közük nem lesz a hagyományosakhoz “a nevüket leszámítva”. Ahogy korábbi hírekben is írták róla, a németországi (liberális) egyház válsága egyre nagyobb méreteket ölt.

ures_loggia

Nemrég München-Freising érseke, egyben a német püspöki konferencia elnöke, és nem mellesleg a trier-i egyházmegye előző püspöke, Reinhard Marx bíboros tárt fel megdöbbentő tényt: a 2016-os évben az 1,7 milliós katolikus lakosságú müncheni érsekség szemináriumába mindössze egyetlen papnövendék jelentkezett, az ott tanuló 19 papnövendék mellé. Emellett két német egyházmegye idén már egyetlen papot sem szentelt.

“Az aranyborjúk korát éljük!” – szisszen fel Böjte Csaba testvér ezt olvasván. “Az emberiség az anyagi jólétből öntött bálványt magának, amely mint egy hatalmas örvény, a fogyasztás, a birtoklás, a hatalom utáni vágytól űzött áldozatait kérlelhetetlenül magába szippantja, ledarálja! Ez az erő tépi ki karjaink közül a fiataljainkat, viszi, sodorja messzi idegenbe, és – sajnos – nagyon kevesen döbbennek rá, hogy testükért, lelkükért cserébe csak olyasmit kapnak, mit a moly megrág és a rozsda megemészt…

Kapaszkodjunk szeretteinkbe, barátainkba, templomainkba…

Címkép: Hetek.hu

Forrás: Katolikus Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.