Úrnapi búcsú – Székelyudvarhelyen

A Főesperesi Kerület egyházközségeinek zarándokai és a városban lakó hívek hagyományosan együtt vannak Úrnapján, amikor közösen, ünnepi külsőségek közepette – szabadtéri szentmisén, körmenettel – vallhatják meg hitüket.

Több mint negyedszázada annak, hogy a szabadtéri ünneplés ismét lehetséges, és ilyenkor a város – bár nincsen hivatalosan munkaszüneti nap – megtelik hitüket ily módon megerősíteni óhajtó katolikusokkal. A városvezetés, a parlamenti képviselet is jelen van ilyenkor, hitelesítendő a vállalás fontosságát.

urnapja2

Idén a Gyulafehérvári Főegyházmegye vezetője Jakubiny György érsek volt a búcsús szentmise főcelebránsa és szónoka. Az érsek atya emlékeztetett mindenkit arra, hogy az immár nyolcszáz éves ünnepre ma, amikor oly sok kihívással találkozhatnak a keresztények, bizony igen nagy szükség van.

urnapja3

urnapja7

urnapja10

urnapja14

Az időjárás is kedvezett. Több ezren vehettek részt a körmeneten, és az utána következő közös imán, amelyen az eucharisztikus világkongresszusért imádkoztak, amelyet három év múlva Magyarországon tartanak. Mátyás Károly főesperes a mise végén üdvözölte az elöljárókat és a segítőket, megköszönve a zarándokoknak a jelenlétet.

urnapja11

urnapja8

Szabó Károly felvételei.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.