Toronto – Balogh Zoltán miniszter megáldotta a székely zászlót

A Kanadában tartózkodó Nt. Balog Zoltán miniszter – írja Farkas Antal kollégánk – a reformáció emlékünnepségén, június 11-én vasárnap, ünnepi istentisztelet keretében, az igehirdetés után megáldotta a székely zászlót, és Vass Zoltán lelkipásztorral közösen elhelyezték a Torontói Első Magyar Református Egyház templomában lévő magyar lobogó mellé.

A miniszter, aki akkor is miniszter – hiszen a kifejezés latinul szolgát jelenti – , amikor nem politikus. A miniszter úr itt lelkészként is szolgált. A mellékelt kisfilm egyelőre csak nyersanyag, hiszen az operatőr most messze van saját környezetétől és az itthoni technikától – , de azért érdemes a prédikációt és az utána következő vallomást meghallgatni…

Farkas Antal fotográfus-televíziós szerkesztő, az Élő Székelyföld portáljainak állandó munkatársa a Szentegyházi Gyermekfilharmónia “szálláscsinálójaként” tartózkodik most Kanadában. Az a feladata, hogy a Fili június 24. és július 5. közöttre szervezett ünnepi előadókörútja kapcsán elvégezze az utolsó simításokat és előkészítse a helyszíneket, illetve egyeztesse a szállásolásra és kapcsolattartásra vonatkozó részleteket.

farkas_anti

A híres szentegyházi együttes a Kanada függetlenségének 150. évfordulóját ünneplő rendezvények szereplőjeként, jelentős magyar állami és civil támogatással repül át az Atlanti-óceánon. Megszokott magyar nyelvű repertoárját kiegészítve angol és francia nyelvű dalokkal Magyarországot és a Székelyföldet képviseli a hatalmas államban. Számos helyszínen tartanak majd előadásokat a kint élő magyar közösségek számára is.

fili_kanada

A nemzeti összetartozást is erősítő programsorozatról Farkas Antal és Kelemen Tekla, mint kommunikációért felelős kísérők, mindvégig exkluzív tudósításokban számolnak majd be a turnén szerzett élményekről. Az Élő Székelyföld Munkacsoportra hárul majd az a feladat, hogy értesüléseit megossza a Székelyföldön és másutt élő olvasókkal, illetve a Fili rajongóival.

Simó Márton/ Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.